- Fina Malinić
- 30 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Brza priprema i osvježavajući okus mekog biskvita i jagoda, čine ovaj kolač idealnim za ljetne vrućine.
Ljetni kolač od jagoda
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti ljetni kolač od jagoda.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 4 komada
- šećer, 250 g
- voda, 150 ml
- ulje, 150 ml
- brašno, 250 g
- prašak za preljev za torte, 1 vrećica
- prašak za pecivo, 1 vrećica
- jagode
- maslac
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U dvije čiste posude odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Zatim bjelanjke izradimo u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodamo šećer i dobro promiješamo.
- Sada snijeg dodamo u smjesu od žumanjaka i šećera te sve lagano promiješamo.
- Zatim u smjesu dodamo ulje i vodu, stalno miješajući te na kraju dodamo brašno i prašak za pecivo i još jednom promiješamo smjesu.
- Sada kalup za pečenje premažemo rastopljenim maslacem, ulijemo pripremljenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedimo i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na desetak minuta.
- Nakon proteklog vremena, biskvit izvadimo na hlađenje, a za to vrijeme očistimo i operemo jagode i narežemo ih na kriške.
- Zatim pripremljene jagode posložimo po ohlađenom biskvitu, a preko njih prelijemo pripremljeni mlaki preljev za torte.
- Sada kolač stavimo u frižider na hlađenje, a kada se potpuno stegne, poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |