- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ljuti slavonski čobanac
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljuti slavonski čobanac.
Tajna pravog slavonskog čobanca je u kombinaciji više vrsta mesa, pa tako možete dodati i malo mesa divljači, neće mu naškoditi. Ovaj čobanac je toliko ljut da će osjetljivim osobama natjerati suze na oči, no možete ga spremiti i sa manje crvene paprike i bez feferona. U suprotnom, kraj tanjura obavezno imajte spremnu veliku količinu kruha i nekog osvježavajućeg pića, pomoći će vam da preživite vatrenu pošast!
Ljuti slavonski čobanac - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ljuti slavonski čobanac. - svinjetina, teletina, junetina, krumpir, luk, češnjak, feferoni (ljuti), lovorov list, koncentrat rajčice, ljuta mljevena paprika, škrobno brašno, bijelo vino, ulje, sol i papar, Na ulju kratko pržimo nasjeckani luk. Smanjimo vatru, umiješamo crvenu papriku u prahu i dodamo 1 dl tople vode.
; Zatim dodajemo meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, nasjeckani češnjak i feferon. Lagano promiješamo i pirjamo podlijevajući vodom. Vode u posudi mora biti toliko da prekriva meso. ; Kad meso skoro omekša, dodajemo krumpir narezan na kocke i zajedno kuhamo još oko 15 minuta. ; Na kraju umiješamo škrobno brašno razmućeno u vinu, promiješamo i pustimo da provrije.; -
; Zatim dodajemo meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, nasjeckani češnjak i feferon. Lagano promiješamo i pirjamo podlijevajući vodom. Vode u posudi mora biti toliko da prekriva meso. ; Kad meso skoro omekša, dodajemo krumpir narezan na kocke i zajedno kuhamo još oko 15 minuta. ; Na kraju umiješamo škrobno brašno razmućeno u vinu, promiješamo i pustimo da provrije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 400 g
- teletina, 200 g
- junetina, 200 g
- krumpir, 300 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- feferoni, 1 ljuti
- lovorov list, 1
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- škrobno brašno, 1 žličica
- bijelo vino, 50 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na ulju kratko pržimo nasjeckani luk. Smanjimo vatru, umiješamo crvenu papriku u prahu i dodamo 1 dl tople vode.
- Zatim dodajemo meso narezano na kocke, lovorov list, pasiranu rajčicu, nasjeckani češnjak i feferon. Lagano promiješamo i pirjamo podlijevajući vodom. Vode u posudi mora biti toliko da prekriva meso.
- Kad meso skoro omekša, dodajemo krumpir narezan na kocke i zajedno kuhamo još oko 15 minuta.
- Na kraju umiješamo škrobno brašno razmućeno u vinu, promiješamo i pustimo da provrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |