- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Lokarde u marinadi
Saznajte kako pripremiti lokarde u marinadi u našem video receptu.
Kaže se da su lokarda, skuša i plavica tri sestre. Pa kušajte jednu od njih u osvježevajućoj i pikantnoj marinadi.
Lokarde u marinadi - Saznajte kako pripremiti lokarde u marinadi u našem video receptu. - riba lokarda ((fileta)), luk (ljubičastog), inćuni (slanih), kapare, smeđi šećer, vinski ocat, limun, brašno, ulje, sol i papar, Lokarde očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice. Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file.; Zatim filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja. Filete lokarde pržimo sa svake strane dvije, tri minute. ; Gotove filete ocijedimo i izvadimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ih marinirati. ; U tavu, na masnoću od prženja dodamo, na kolutove narezan ljubičasti luk, sjeckane slane inćune, kapare, žličicu šećera, te pirjamo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. Zatim ulijemo vinski ocat i limunov sok, kratko prokuhamo, te sve zajedno prelijemo preko fileta skuša. ; Marinadu ostavimo da se ohladi, poklopimo je i stavimo na nekoliko sati u hladnjak da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba lokarda, 500 g (fileta)
- luk, 2 glavice ljubičastog
- inćuni, 5 slanih
- kapare, 2 žlice
- smeđi šećer, 1 žličice
- vinski ocat, 50 ml
- limun, 1
- brašno
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lokarde očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom.
- Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice. Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file.
- Zatim filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja. Filete lokarde pržimo sa svake strane dvije, tri minute.
- Gotove filete ocijedimo i izvadimo u prikladnu zdjelu u kojoj ćemo ih marinirati.
- U tavu, na masnoću od prženja dodamo, na kolutove narezan ljubičasti luk, sjeckane slane inćune, kapare, žličicu šećera, te pirjamo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. Zatim ulijemo vinski ocat i limunov sok, kratko prokuhamo, te sve zajedno prelijemo preko fileta skuša.
- Marinadu ostavimo da se ohladi, poklopimo je i stavimo na nekoliko sati u hladnjak da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |