Losos s gljivama u lisnatom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s gljivama u lisnatom tijestu. – lisnato tijesto, losos ((u filetima)), šampinjoni, smeđa riža, luk, limun, jaje, jaje, kopar (sjeckanog), peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, sol i papar, Limunov sok iscijedimo, šampinjone narežemo na listiće, losos na kockice, luk i tvrdo kuhana jaja nasjeckamo, a svježe jaje umutimo. ; U lonac s velom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju „al dente“, a u ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok ne postane staklast. ; Nakon 2-3 minute dodamo listiće šampinjona i pirjamo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Potom dodamo preostali maslac, kockice lososa i pirjamo dalje 6-7 minuta, nježno miješajući. ; Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo sok od limuna i vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i kopar, nježno promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. ; Nakon 4-5 kuhanja minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci ohlade, a od lisnatog tijesta razvaljamo dva pravokutna oblika debljine 4 milimetra. ; Kuhanu rižu stavimo u tavu s lososom i šampinjonima, dodamo narezana jaja i nježno promiješamo. ; Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, stavimo jedan pravokutnik od tijesta, nadjenemo ga mješavinom ribe, gljiva, riže i jaja, rubove tijesta premažemo umućenim jajetom, prekrijemo drugim pravokutnim tijestom, spojimo i vilicom utisnemo rubove, sve zajedno premažemo umućenim jajetom, nožem prorežemo 2-3 otvora kako bi para mogla izlaziti, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo, narežemo ga na kriške i poslužimo.
; – Slani kolač od lisnatog tijesta ispunjen nadjevom od lososa, šampinjona, jaja i riže, ispuniti će i vas ukoliko ga pripremite. A da bi to mogli prvo pogledajte kratku video uputu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Losos s gljivama u lisnatom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s gljivama u lisnatom tijestu. – lisnato tijesto, file lososa, šampinjoni, smeđa riža, luk, limun, jaje, jaje, kopar (sjeckanog), peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, sol i papar, Limunov sok iscijedimo, šampinjone narežemo na listiće, losos na kockice, luk i tvrdo kuhana jaja nasjeckamo, a svježe jaje umutimo. ; U lonac s velom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju „al dente“, a u ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok ne postane staklast. ; Nakon 2-3 minute dodamo listiće šampinjona i pirjamo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Potom dodamo preostali maslac, kockice lososa i pirjamo dalje 6-7 minuta, nježno miješajući. ; Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo sok od limuna i vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i kopar, nježno promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. ; Nakon 4-5 kuhanja minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci ohlade, a od lisnatog tijesta razvaljamo dva pravokutna oblika debljine 4 milimetra. ; Kuhanu rižu stavimo u tavu s lososom i šampinjonima, dodamo narezana jaja i nježno promiješamo. ; Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, stavimo jedan pravokutnik od tijesta, nadjenemo ga mješavinom ribe, gljiva, riže i jaja, rubove tijesta premažemo umućenim jajetom, prekrijemo drugim pravokutnim tijestom, spojimo i vilicom utisnemo rubove, sve zajedno premažemo umućenim jajetom, nožem prorežemo 2-3 otvora kako bi para mogla izlaziti, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo, narežemo ga na kriške i poslužimo.
; -</div>
Losos s gljivama u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s gljivama u lisnatom tijestu.
Slani kolač od lisnatog tijesta ispunjen nadjevom od lososa, šampinjona, jaja i riže, ispuniti će i vas ukoliko ga pripremite. A da bi to mogli prvo pogledajte kratku video uputu.
Losos s gljivama u lisnatom tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s gljivama u lisnatom tijestu. - lisnato tijesto, file lososa, šampinjoni, smeđa riža, luk, limun, jaje, jaje, kopar (sjeckanog), peršin (sjeckanog), vrhnje za kuhanje, sol i papar, Limunov sok iscijedimo, šampinjone narežemo na listiće, losos na kockice, luk i tvrdo kuhana jaja nasjeckamo, a svježe jaje umutimo. ; U lonac s velom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju „al dente“, a u ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok ne postane staklast. ; Nakon 2-3 minute dodamo listiće šampinjona i pirjamo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Potom dodamo preostali maslac, kockice lososa i pirjamo dalje 6-7 minuta, nježno miješajući. ; Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo sok od limuna i vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i kopar, nježno promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok se umak ne zgusne. ; Nakon 4-5 kuhanja minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci ohlade, a od lisnatog tijesta razvaljamo dva pravokutna oblika debljine 4 milimetra. ; Kuhanu rižu stavimo u tavu s lososom i šampinjonima, dodamo narezana jaja i nježno promiješamo. ; Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, stavimo jedan pravokutnik od tijesta, nadjenemo ga mješavinom ribe, gljiva, riže i jaja, rubove tijesta premažemo umućenim jajetom, prekrijemo drugim pravokutnim tijestom, spojimo i vilicom utisnemo rubove, sve zajedno premažemo umućenim jajetom, nožem prorežemo 2-3 otvora kako bi para mogla izlaziti, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo, narežemo ga na kriške i poslužimo.
; -
Limunov sok iscijedimo, šampinjone narežemo na listiće, losos na kockice, luk i tvrdo kuhana jaja nasjeckamo, a svježe jaje umutimo.
U lonac s velom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju „al dente“, a u ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok ne postane staklast.
Nakon 2-3 minute dodamo listiće šampinjona i pirjamo ih na srednje jakoj vatri 3-4 minute. Potom dodamo preostali maslac, kockice lososa i pirjamo dalje 6-7 minuta, nježno miješajući.
Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo sok od limuna i vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin i kopar, nježno promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
Nakon 4-5 kuhanja minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se sastojci ohlade, a od lisnatog tijesta razvaljamo dva pravokutna oblika debljine 4 milimetra.
Kuhanu rižu stavimo u tavu s lososom i šampinjonima, dodamo narezana jaja i nježno promiješamo.
Na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, stavimo jedan pravokutnik od tijesta, nadjenemo ga mješavinom ribe, gljiva, riže i jaja, rubove tijesta premažemo umućenim jajetom, prekrijemo drugim pravokutnim tijestom, spojimo i vilicom utisnemo rubove, sve zajedno premažemo umućenim jajetom, nožem prorežemo 2-3 otvora kako bi para mogla izlaziti, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
Jelo je gotovo, narežemo ga na kriške i poslužimo.