Losos s tikvicama i kruškama

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Losos s tikvicama i kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s tikvicama i kruškama.

Fileti lososa prekrasno su riblje meso koje zaslužuje da ide u paru samo s najfinijim i najukusnijim sastojcima. Tikvica je upravo jedan takav sastojak, njezin će blagi okus dopustiti lososu da zablista u svom sjaju i dobit ćete nezaboravan obrok!

Losos s tikvicama i kruškama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa s tikvicama i kruškama. - file lososa, tikvice, kruška, pročišćeni maslac, bijelo vino, peršin (sjeckani), sol i papar, Prije svega tikvice operemo, odstranimo im krajeve, te ih po duljini narežemo na četiri djela od kojih svaki narežemo na duljinu 2 centimetara. ; U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo pripremljene tikvice i kuhamo ih 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo polovicu pročišćenog maslaca, dodamo losos narezan na kocke veličine zalogaja, pržimo ih okrećući sa svake strane po 2-3 minute. ; Na pola prženja kockice lososa gurnemo na jednu polovicu tave, a na drugu polovicu stavimo kruške narezane na kockice i pržimo dalje. ; Pržene sastojke izvadimo na tanjure na kojima ćemo poslužiti jelo tako da prvo stavimo kockice prženih krušaka, a preko njih one od lososa. ; U tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te ostavimo da malo reducira. Zatim umiješamo preostali pročišćeni maslac, dodamo ocijeđene tikvice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te ih na jakoj vatri kratko pirjamo nježno okrećući po prilici jednu minutu. ; Gotove tikvice stavimo u tanjure preko lososa s voćem, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega tikvice operemo, odstranimo im krajeve, te ih po duljini narežemo na četiri djela od kojih svaki narežemo na duljinu 2 centimetara.
 2. U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo pripremljene tikvice i kuhamo ih 5-6 minuta.
 3. Za to vrijeme u tavi rastopimo polovicu pročišćenog maslaca, dodamo losos narezan na kocke veličine zalogaja, pržimo ih okrećući sa svake strane po 2-3 minute.
 4. Na pola prženja kockice lososa gurnemo na jednu polovicu tave, a na drugu polovicu stavimo kruške narezane na kockice i pržimo dalje.
 5. Pržene sastojke izvadimo na tanjure na kojima ćemo poslužiti jelo tako da prvo stavimo kockice prženih krušaka, a preko njih one od lososa.
 6. U tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te ostavimo da malo reducira. Zatim umiješamo preostali pročišćeni maslac, dodamo ocijeđene tikvice, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te ih na jakoj vatri kratko pirjamo nježno okrećući po prilici jednu minutu.
 7. Gotove tikvice stavimo u tanjure preko lososa s voćem, sve zajedno posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: