- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Losos u umaku od šafrana sa zelenim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od šafrana sa zelenim rezancima.
Kad se susretnu dvije tako profinjene namirnice poput lososa i šafrana, znate da tu nema greške! Pridodate li im još malo mascarponea, te bijele božanstvenosti, i malo tjestenine, imate cjelovit obrok kojeg se ni najbolji restorani ne bi posramili.
Losos u umaku od šafrana sa zelenim rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti lososa u umaku od šafrana sa zelenim rezancima. - losos ((filea)), bijelo vino, šafran, maslac, luk (u granulama), sir mascarpone, limun, tjestenina (zelene), sol, bijeli papar, U ugrijano vino dodamo šafran, promiješamo i ostavimo da se moči. ; Losos narežemo na kocke veličine 2-3 cm, te ga posolimo i popaprimo. ; U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, dodamo kocke lososa, popržimo ih sa svih strana (po prilici pet do šest minuta) i izvadimo na stranu, na toplo. ; Na masnoću od prženja dodamo luk u granulama i čim zamiriše ulijemo bijelo vino sa šafranom i na laganoj vatri kuhamo dok na pola ne reducira. ; Zatim dodamo sir mascarpone, nekoliko kapi limunovog soka, izmiješamo pjenjačom, umiješamo preostali maslac i kada se umak poveže možemo poslužiti jelo. ; Na svaki tanjur s tjesteninom, koju smo skuhali po uputama na pakiranju, stavimo nekoliko žlica pripremljenog umaka i preko njega stavimo pržene kocke lososa.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 600 g (filea)
- bijelo vino, 250 ml
- šafran, 1 g
- maslac, 20 g
- luk, 2 žličice u granulama
- sir mascarpone, 120 g
- limun, 1/4
- tjestenina, 150 g zelene
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijano vino dodamo šafran, promiješamo i ostavimo da se moči.
- Losos narežemo na kocke veličine 2-3 cm, te ga posolimo i popaprimo.
- U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, dodamo kocke lososa, popržimo ih sa svih strana (po prilici pet do šest minuta) i izvadimo na stranu, na toplo.
- Na masnoću od prženja dodamo luk u granulama i čim zamiriše ulijemo bijelo vino sa šafranom i na laganoj vatri kuhamo dok na pola ne reducira.
- Zatim dodamo sir mascarpone, nekoliko kapi limunovog soka, izmiješamo pjenjačom, umiješamo preostali maslac i kada se umak poveže možemo poslužiti jelo.
- Na svaki tanjur s tjesteninom, koju smo skuhali po uputama na pakiranju, stavimo nekoliko žlica pripremljenog umaka i preko njega stavimo pržene kocke lososa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |