- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Luk iz pećnice u umaku od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk iz pećnice u umaku od sira.
Luk je namirnica koja potječe iz Azije i Bliskog istoka, a uzgaja se preko pet tisućljeća. A ovo je pravo jelo od luka. Komorač, sir gauda i muškatni oraščić daju mu ugodnu aromu, a pečenjem se gubi ljutina i žestina luka.
Luk iz pećnice u umaku od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk iz pećnice u umaku od sira. - luk, komorač, sir gouda, ocat, mlijeko, maslac, brašno, muškatni oraščić, bijeli papar, sol, Glavice luka i komorača očistimo i cijele kuhamo 20 minuta u posoljenoj vodi u koju dodamo malo octa. ; Prokuhane glavice, šupljikavom žlicom izvadimo na stranu da se ocijede. ; U visokoj posudi zagrijemo maslac i uz stalno miješanje da ne nastanu grudice, dodajemo brašno, hladno mlijeko i temeljac od luka i komorača. Miješamo i čekamo da prokuha. ; Dodajemo naribani sir, bijeli papar, muškatni oraščić i po potrebi dosolimo. ; Kuhane i ocijeđene glavice luka polovimo i slažemo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga umakom i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 200°C oko 20-30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 4 glavice
- komorač, 2 glavice
- sir gouda, 150 g
- ocat, 2 žlice
- mlijeko, 250 ml
- maslac, 60 g
- brašno, 40 g
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- bijeli papar, 1 prstohvat
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Glavice luka i komorača očistimo i cijele kuhamo 20 minuta u posoljenoj vodi u koju dodamo malo octa.
- Prokuhane glavice, šupljikavom žlicom izvadimo na stranu da se ocijede.
- U visokoj posudi zagrijemo maslac i uz stalno miješanje da ne nastanu grudice, dodajemo brašno, hladno mlijeko i temeljac od luka i komorača. Miješamo i čekamo da prokuha.
- Dodajemo naribani sir, bijeli papar, muškatni oraščić i po potrebi dosolimo.
- Kuhane i ocijeđene glavice luka polovimo i slažemo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga umakom i zapečemo u pećnici na srednjoj razini, na 200°C oko 20-30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |