- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Luk punjen junetinom i rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom.
Nakon svih "punjenih" recepata, punjene paprike, punjenih tikvica, pa i patlidžana, i luk je zaslužio da ga se napuni. Za njega smo odabrali finu smjesu od janjećeg ili junećeg mesa, začinjenu češnjakom, peršinom i jajima. Umak od rajčice je prilično slatkast, no to ovome jelu daje posebnu čar! Uz pire krumpir ovo je savršeno originalan ručak.
Luk punjen junetinom i rižom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom. - luk, junetina, riža, češnjak, jaje, koncentrat rajčice, maslac, kiselo vrhnje, šećer, peršin, sol i papar, Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha. ; Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo. ; Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve.; Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom. ; Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra. ; Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 500 g
- junetina, 500 g
- riža, 50 g
- češnjak, 2 režnja
- jaje, 1
- koncentrat rajčice, 3 žlice
- maslac, 100 g
- kiselo vrhnje, 1 dl
- šećer, 2 žlice
- peršin
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha.
- Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo.
- Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve.
- Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom.
- Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra.
- Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |