Luk punjen junetinom i rižom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Luk punjen junetinom i rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom.

Nakon svih "punjenih" recepata, punjene paprike, punjenih tikvica, pa i patlidžana, i luk je zaslužio da ga se napuni. Za njega smo odabrali finu smjesu od janjećeg ili junećeg mesa, začinjenu češnjakom, peršinom i jajima. Umak od rajčice je prilično slatkast, no to ovome jelu daje posebnu čar! Uz pire krumpir ovo je savršeno originalan ručak.

Luk punjen junetinom i rižom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti luk punjen junetinom i rižom. - luk, junetina, riža, češnjak, jaje, koncentrat rajčice, maslac, kiselo vrhnje, šećer, peršin, sol i papar, Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha. ; Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo. ; Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve.; Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom. ; Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra. ; Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pireu od rajčice dodamo šećer, razmutimo sa dovoljno vode, ulijemo u lonac, začinimo, i pustimo da prokuha.
  2. Mljevenom mesu dodamo nasjeckani češnjak, luk, peršin te sol, jaje i opranu rižu pa sve izmiješamo.
  3. Glavice luka srednje veličine očistimo i sa deblje strane odrežemo dio kako bi mogli vaditi njegove srednje slojeve.
  4. Izdubljen luk punimo nadjevom mesa. Nadjeveni luk slažimo u lonac sa rajčicom.
  5. Sve to obložimo listićima maslaca i pospemo sa još malo papra.
  6. Poklopimo i lagano kuhamo dok ne omekša. Gotovo jelo posipamo nasjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: