- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Luleki s kiselim zeljem
Saznajte kako pripremiti luleke s kiselim zeljem, svježim sirom i vrhnjem u našem video receptu.
Luleki su poput prstića: tanki, dugački i malo tvrđi, a po mnogima i finiji od njoka. S njima se može svašta, mogu biti prilog svakakvim mesnim jelima, vole biti umočeni u razne umake. Najfiniji su ipak ovako, sa kiselim zeljem, slaninom, svježim sirom i kiselim vrhnjem. Pravo jelo kad vam se ne jede meso, a baš bi se dobro najeli.
Luleki s kiselim zeljem - Saznajte kako pripremiti luleke s kiselim zeljem, svježim sirom i vrhnjem u našem video receptu. - krumpir, kiseli kupus, luk, slanina, brašno, jaja, maslac, svježi kravlji sir, kiselo vrhnje, ulje, sol, papar, Kuhani krumpir ogulimo, pasiramo i pustimo da se ohladi. ; U ohlađeni pasirani krumpir dodamo jaja i brašno te zamijesimo krumpirovo tijesto. ; Među dlanovima oblikujemo luleke i skuhamo ih u kipućoj slanoj vodi (luleki su kuhani kada isplivaju na površinu). ; Kada su gotovi vadimo ih u hladnu vodu i ocijedimo. ; Kiselo zelje narežemo na rezance (po želji) te pirjamo na luku i kockicama slanine da opusti. ; Za vrijeme pirjanja podlijevamo vodom i začinimo sa soli, paprom i kosanim peršinom. ; Kuhane i ohlađene luleke prepržimo na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju te ih dodamo pirjanom zelju. ; Poslužujemo ih uz dodatak svježeg kravljeg sira i kiselog vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 450 g
- kiseli kupus, 300 g
- luk, 2 glavice
- slanina, 50 g
- brašno, 150 g
- jaja, 2 komada
- maslac, 50 g
- svježi kravlji sir, 400 g
- kiselo vrhnje, 2 dl
- ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kuhani krumpir ogulimo, pasiramo i pustimo da se ohladi.
- U ohlađeni pasirani krumpir dodamo jaja i brašno te zamijesimo krumpirovo tijesto.
- Među dlanovima oblikujemo luleke i skuhamo ih u kipućoj slanoj vodi (luleki su kuhani kada isplivaju na površinu).
- Kada su gotovi vadimo ih u hladnu vodu i ocijedimo.
- Kiselo zelje narežemo na rezance (po želji) te pirjamo na luku i kockicama slanine da opusti.
- Za vrijeme pirjanja podlijevamo vodom i začinimo sa soli, paprom i kosanim peršinom.
- Kuhane i ohlađene luleke prepržimo na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju te ih dodamo pirjanom zelju.
- Poslužujemo ih uz dodatak svježeg kravljeg sira i kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |