Mađarski gulaš

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Mađarski gulaš
Saznajte kako pripremiti mađarski gulaš u našem video receptu.

Naši su susjedi Mađari u čitavom svijetu poznati po svojem gulašu. Pripremaju najrazličitije vrste toga specijaliteta – od gulaš-juhe koja je dosta rijetka pa sve do nešto konkretnijih i gušćih varijanti. Na Vama je da pogledate koju smo za Vas odabrali!

Mađarski gulaš - Saznajte kako pripremiti mađarski gulaš u našem video receptu. - junetina (za gulaš), majčina dušica, kumin (mljevenog), mažuran, limun, luk, češnjak, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, ocat, korijen celera, mrkva, mesni temeljac (iz kocke), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. ; Začinimo ga solju, paprom, majčinom dušicom, mrvljenim kuminom, mažuranom, dodamo malo naribane korice limuna, sve zajedno izmiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.; Zatim u lonac dodamo mljevenu slatku i ljutu papriku, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo, dodamo začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekučina koju meso ispusti. ; Potom ulijemo ocat, dodamo mrkvu narezanu na kockice i nasjeckan korijen celera, sjeckani peršin, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, a kada zavri poklopimo i na laganoj vatri kuhamo jedan i pol sat, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja.
 2. Začinimo ga solju, paprom, majčinom dušicom, mrvljenim kuminom, mažuranom, dodamo malo naribane korice limuna, sve zajedno izmiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
 3. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
 4. Zatim u lonac dodamo mljevenu slatku i ljutu papriku, koncentrat rajčice, sve zajedno izmiješamo, dodamo začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekučina koju meso ispusti.
 5. Potom ulijemo ocat, dodamo mrkvu narezanu na kockice i nasjeckan korijen celera, sjeckani peršin, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, a kada zavri poklopimo i na laganoj vatri kuhamo jedan i pol sat, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 56
Rating: 4.18
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: