- Francuski začin
 - 20 min
 - 8 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
Madeleines su tradicionalni francuski kolačići koji se najčešće serviraju uz kavu ili čaj, a vrlo jednostavno ih možete i sami pripremiti!
        Madeleines (sponge cakes)    
                
        U našem receptu saznajte kako pripremiti Madeleines.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - maslac, 130 grama (rastopljeni)
 - jaja, 3 komada
 - glatko brašno, 130 grama
 - šećer, 100 grama
 - vanilin šećer, 1 vrećica
 - sol
 - prašak za pecivo, 1/2 vrećica
 - korica limuna
 - limunov sok
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih malo po malo dodajte jajima uz stalno miješanje.
 - Malo po malo, dodajte maslac u smjesu uz stalno miješanje.
 - Kalupe premažite maslacem i pospite brašnom. Napunite ih smjesom, ali ne do kraja (napuhat će se pečenjem).
 - Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200°C, ne dulje od 10 minuta.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:20minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





