- Francuski začin
- 20 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Madeleines su tradicionalni francuski kolačići koji se najčešće serviraju uz kavu ili čaj, a vrlo jednostavno ih možete i sami pripremiti!
Madeleines (sponge cakes)
U našem receptu saznajte kako pripremiti Madeleines.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 130 grama (rastopljeni)
- jaja, 3 komada
- glatko brašno, 130 grama
- šećer, 100 grama
- vanilin šećer, 1 vrećica
- sol
- prašak za pecivo, 1/2 vrećica
- korica limuna
- limunov sok
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih malo po malo dodajte jajima uz stalno miješanje.
- Malo po malo, dodajte maslac u smjesu uz stalno miješanje.
- Kalupe premažite maslacem i pospite brašnom. Napunite ih smjesom, ali ne do kraja (napuhat će se pečenjem).
- Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200°C, ne dulje od 10 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |