- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mafaldine u umaku od gorgonzole i graška. – tjestenina (mafaldine), maslac, vrhnje za kuhanje, sir gorgonzola, parmezan (naribanog), grašak (iz konzerve), peršin (sjeckani), sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a gorgonzolu narežemo na manje komade. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo narezanu gorgonzolu i stalno miješajući kuhamo dok se sir potpuno ne rastopi. ; Potom postupno dodajemo naribani sir parmezan i miješamo dok se i on ne rastopi. ; Nakon 1-2 minute miješanja dodamo ocijeđeni grašak, sjeckani peršin, promiješamo, zatim dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ponovo promiješamo i ostavimo da se grije još 1-2 minute. ; Tjesteninu s umakom rasporedimo na tanjure, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; – Tjestenina u umaku od gorgonzole uvijek zvuči dobro, a ako joj dodamo još i grašak biti će još i bolje! Zanimljivo je da je gorgonzola jedan od najstarijih sireva na svijetu, a počeo se proizvoditi u istoimenom mjestu 879 g.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mafaldine u umaku od gorgonzole i graška. – tjestenina (mafaldine), maslac, vrhnje za kuhanje, sir gorgonzola, parmezan (naribanog), grašak (iz konzerve), peršin (sjeckani), sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a gorgonzolu narežemo na manje komade. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo narezanu gorgonzolu i stalno miješajući kuhamo dok se sir potpuno ne rastopi. ; Potom postupno dodajemo naribani sir parmezan i miješamo dok se i on ne rastopi. ; Nakon 1-2 minute miješanja dodamo ocijeđeni grašak, sjeckani peršin, promiješamo, zatim dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ponovo promiješamo i ostavimo da se grije još 1-2 minute. ; Tjesteninu s umakom rasporedimo na tanjure, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; -</div>
Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mafaldine u umaku od gorgonzole i graška.
Tjestenina u umaku od gorgonzole uvijek zvuči dobro, a ako joj dodamo još i grašak biti će još i bolje! Zanimljivo je da je gorgonzola jedan od najstarijih sireva na svijetu, a počeo se proizvoditi u istoimenom mjestu 879 g.
Mafaldine u umaku od gorgonzole i graška - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mafaldine u umaku od gorgonzole i graška. - tjestenina (mafaldine), maslac, vrhnje za kuhanje, sir gorgonzola, parmezan (naribanog), grašak (iz konzerve), peršin (sjeckani), sol i papar ((svježe mljeveni)), U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a gorgonzolu narežemo na manje komade. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo narezanu gorgonzolu i stalno miješajući kuhamo dok se sir potpuno ne rastopi. ; Potom postupno dodajemo naribani sir parmezan i miješamo dok se i on ne rastopi. ; Nakon 1-2 minute miješanja dodamo ocijeđeni grašak, sjeckani peršin, promiješamo, zatim dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ponovo promiješamo i ostavimo da se grije još 1-2 minute. ; Tjesteninu s umakom rasporedimo na tanjure, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a gorgonzolu narežemo na manje komade.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo narezanu gorgonzolu i stalno miješajući kuhamo dok se sir potpuno ne rastopi.
- Potom postupno dodajemo naribani sir parmezan i miješamo dok se i on ne rastopi.
- Nakon 1-2 minute miješanja dodamo ocijeđeni grašak, sjeckani peršin, promiješamo, zatim dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ponovo promiješamo i ostavimo da se grije još 1-2 minute.
- Tjesteninu s umakom rasporedimo na tanjure, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|