- Almo Čatlak
- 15 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Majoneza
Saznajte kako pripremiti majonezu u našem video receptu.
Priznajte da treba odati veliku počast onome tko je smislio majonezu – gdje bi danas bile sve naše francuske salate i dresinzi za ostale delicije da nije tog umaka? Mnoge su stvari neusporedivo bolje iz kućne radinosti, a isti je slučaj s majonezom. Nudimo Vam zato provjeren recept!
Majoneza - Saznajte kako pripremiti majonezu u našem video receptu. - jaje, senf, ekstra djevičansko maslinovo ulje, vinski ocat, biljno ulje, sol i papar, Prije svega pripazimo da su svi sastojci sobne temperature. ; U multipraktik razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žutanjak, senf, te na manjoj brzini počnemo miksati sastojke. ; Odmah zatim, za vrijeme rada, u multipraktik tankim postojanim mlazom dolijevamo maslinovo ulje i miksamo dok se smjesa ne počne zgušnjavati. ; Zatim ugasimo multipraktik, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo vinski ocat i nastavimo miksati dok se svi sastojci ne sjedine. ; Dok stroj radi, dodajemo biljno ulje, pojačavajući mlaz kada majoneza postane blijeda. ; Poslužimo je uz mesna jela, ribu ili u salatama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 2
- senf, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 250 ml
- vinski ocat, 1 žličica
- biljno ulje, 250 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pripazimo da su svi sastojci sobne temperature.
- U multipraktik razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žutanjak, senf, te na manjoj brzini počnemo miksati sastojke.
- Odmah zatim, za vrijeme rada, u multipraktik tankim postojanim mlazom dolijevamo maslinovo ulje i miksamo dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
- Zatim ugasimo multipraktik, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo vinski ocat i nastavimo miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
- Dok stroj radi, dodajemo biljno ulje, pojačavajući mlaz kada majoneza postane blijeda.
- Poslužimo je uz mesna jela, ribu ili u salatama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |