Majoneza

  • 15 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Majoneza
Saznajte kako pripremiti majonezu u našem video receptu.

Priznajte da treba odati veliku počast onome tko je smislio majonezu – gdje bi danas bile sve naše francuske salate i dresinzi za ostale delicije da nije tog umaka? Mnoge su stvari neusporedivo bolje iz kućne radinosti, a isti je slučaj s majonezom. Nudimo Vam zato provjeren recept!

Majoneza - Saznajte kako pripremiti majonezu u našem video receptu. - jaje, senf, ekstra djevičansko maslinovo ulje, vinski ocat, biljno ulje, sol i papar, Prije svega pripazimo da su svi sastojci sobne temperature. ; U multipraktik razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žutanjak, senf, te na manjoj brzini počnemo miksati sastojke. ; Odmah zatim, za vrijeme rada, u multipraktik tankim postojanim mlazom dolijevamo maslinovo ulje i miksamo dok se smjesa ne počne zgušnjavati. ; Zatim ugasimo multipraktik, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo vinski ocat i nastavimo miksati dok se svi sastojci ne sjedine. ; Dok stroj radi, dodajemo biljno ulje, pojačavajući mlaz kada majoneza postane blijeda. ; Poslužimo je uz mesna jela, ribu ili u salatama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega pripazimo da su svi sastojci sobne temperature.
  2. U multipraktik razbijemo cijelo jaje, dodamo jedan žutanjak, senf, te na manjoj brzini počnemo miksati sastojke.
  3. Odmah zatim, za vrijeme rada, u multipraktik tankim postojanim mlazom dolijevamo maslinovo ulje i miksamo dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
  4. Zatim ugasimo multipraktik, začinimo solju i bijelim paprom, ulijemo vinski ocat i nastavimo miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
  5. Dok stroj radi, dodajemo biljno ulje, pojačavajući mlaz kada majoneza postane blijeda.
  6. Poslužimo je uz mesna jela, ribu ili u salatama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: