- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Makaroni na rimski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način.
Tjestenina nešto malo deblja nego špageti, a umak za prste polizati – tako bi se moglo sažeti ono što ćete u tanjuru naći pod nazivom bucatini alla romana. Ako još niste isprobali ovo talijansko čudo jednostavnosti, mislimo da biste to trebali promijeniti.
Makaroni na rimski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti makarone na rimski način. - tjestenina ((makaroni - bucatini)), maslac, luk, slanina (dimljene), jaje, parmezan, grašak (iz konzerve), sol i papar, Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju. ; Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade. ; U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Tjesteninu izlomimo na duljinu 4-5 centimetara, stavimo u lonac s dosta vrele i posoljene vode, te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na kockice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo dok sastojci malo ne omekšaju.
- Zatim ugasimo vatru i sve zajedno stavimo na stranu da se slanina i luk malo ohlade.
- U zdjeli umutimo jaja, umiješamo naribani parmezan i ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo paprom, te u dobiveni umak umiješamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |