- Almo Čatlak
- 120 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Male uskršnje pince
U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince.
Pinca je jedan od simbola Uskrsa, i svi ju volimo, a u priloženom videu možete pogledati kako napraviti, ne samo jednu, već nekoliko manjih pinci, u isto vrijeme.
Male uskršnje pince - U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince. - glatko brašno, šećer, vanilin šećer, suhi kvasac, sol, jaje, jogurt, grožðice (sušenih), rum, šećer u prahu, aroma vanilije, mlijeko, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče. ; U zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, jogurt, dodamo četiri žumanjka i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto. Nakon 15-ak minuta miješanja dodamo ocijeđene grožđice i mijesimo još dvije minute. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 10-ak sati. ; Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 4 cm, okruglim kalupom izrežemo oblike tijesta i dlanovimo oblikujemo okruglice. ; Okruglice od tijesta složimo u, namašćenu, pobrašnjenu i papirom za pečenje obloženu, vatrostalnu posudu. Prilikom slaganja pazimo da ostane razmak između okruglica, jer će im se tijekom pečenja udvostručiti volumen. ; Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 45 minuta. ; Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 1 kg
- šećer, 80 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- suhi kvasac, 2 vrećice
- sol, 1/2 žličice
- jaja, 5
- jogurt, 150 ml
- grožđice, 180 ml sušenih
- rum, 30 ml
- šećer u prahu, 120 g
- aroma vanilije, 1/4 žličice
- mlijeko, 1 žlica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče.
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, jogurt, dodamo četiri žumanjka i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto. Nakon 15-ak minuta miješanja dodamo ocijeđene grožđice i mijesimo još dvije minute.
- Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 10-ak sati.
- Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 4 cm, okruglim kalupom izrežemo oblike tijesta i dlanovimo oblikujemo okruglice.
- Okruglice od tijesta složimo u, namašćenu, pobrašnjenu i papirom za pečenje obloženu, vatrostalnu posudu. Prilikom slaganja pazimo da ostane razmak između okruglica, jer će im se tijekom pečenja udvostručiti volumen.
- Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 45 minuta.
- Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |