- Almo Čatlak
- 120 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Male uskršnje pince s preljevom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince s preljevom od vanilije.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno za dizana tijesta, 1 kg
- šećer, 80 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- suhi kvasac, 16 g (za kolače)
- sol, 1/2 žličice
- jaja, 5 komada
- jogurt, 150 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 70 ml
- sušene grožđice, 180 ml
- rum, 30 ml
- šećer u prahu, 120 g
- aroma vanilije, 1/4 žličice
- mlijeko, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče.
- U zdjelu dodamo brašno, suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer. Sastojke na suho promiješamo zatim dodamo jogurt, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, četiri žumanjka, ocijeđene grožđice i sve zajedno izradimo u mikseru u jednolično tijesto.
- Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo na toplo da se diže.
- Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 5 cm. Razvaljeno tijesto podijelimo na kvadrate te od svakog komada oblikujemo kuglicu i slažemo na lim za pećenje.
- Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 30-tak minuta.
- Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |