Male uskršnje pince s preljevom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince s preljevom od vanilije. – brašno za dizana tijesta, šećer, vanilin šećer, suhi kvasac ((za kolače)), sol, jaje, jogurt, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sušene grožđice, rum, šećer u prahu, aroma vanilije, mlijeko, Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče.; U zdjelu dodamo brašno, suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer. Sastojke na suho promiješamo zatim dodamo jogurt, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, četiri žumanjka, ocijeđene grožđice i sve zajedno izradimo u mikseru u jednolično tijesto. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo na toplo da se diže.; Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 5 cm. Razvaljeno tijesto podijelimo na kvadrate te od svakog komada oblikujemo kuglicu i slažemo na lim za pećenje.; Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 30-tak minuta.; Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.; –
Male uskršnje pince s preljevom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti male uskršnje pince s preljevom od vanilije.
Prije svega grožđice prelijemo rumom i ostavimo da se moče.
U zdjelu dodamo brašno, suhi kvasac, šećer, sol, vanilin šećer. Sastojke na suho promiješamo zatim dodamo jogurt, ulijemo 200 ml mlake vode, 70 ml maslinovog ulja, četiri žumanjka, ocijeđene grožđice i sve zajedno izradimo u mikseru u jednolično tijesto.
Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, premjestimo je, u maslinovim uljem namašćenu zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinskom folijom i stavimo na toplo da se diže.
Odstajalo i dignuto tijesto stavimo na dasku, dlanovima ga raširimo na debljinu 5 cm. Razvaljeno tijesto podijelimo na kvadrate te od svakog komada oblikujemo kuglicu i slažemo na lim za pećenje.
Zatim vrh svake okruglice zarežemo u križ, prekrijemo ih krpom i ostavimo na toplom da se dižu, po prilici 30-tak minuta.
Potom okruglice premažemo umućenim jajetom i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
Gotove i ohlađene uskršnje pince prelijemo glazurom od šećera u prahu, arome vanilije i mlijeka, te poslužimo.