- Almo Čatlak
- 125 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Maneštra s grahom i suhim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti maneštru s grahom i suhim mesom.
Maneštra je jedan od prepoznatljivih specijaliteta istarske kuhinje i ima ih više vrsta, a zajedničko im je da se u svaku stavlja krumpir, suho meso i grah. U našu maneštru smo dodali i mišanciju, a ako vas zanima kako je uspjela, pogledajte video u prilogu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- suho meso, 500 g
- krumpir, 3
- mišancija, 300 g
- bijeli grah, 200 g iz konzerve
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- svinjska mast, 20 g
- češnjak, 4 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Suho meso operemo pod mlazom hladne vode, stavimo ga u lonac s hladnom vodom i kad voda zavri kuhamo 60-ak minuta.
- Pred kraj kuhanja suhog mesa, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, mrkvu i krumpir narežemo na kockice, a mišanciju operemo i očistimo.
- U lonac na ugrijanu svinjsku mast dodamo luk, češnjak i mrkvu, posolimo, promiješamo i na srednje jakoj vatri povrće pržimo dok malo ne omekša.
- Za to vrijeme mišanciju ili zelenjavu grubo narežemo. Tako pripremljenu mišanciju dodamo prženom povrću i povremeno miješajući pirjamo.
- Nakon po prilici četiri minute dodamo krumpir i sušeno meso, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promiješamo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
- Zatim izvadimo kuhano suho meso i narežemo ga na kriške, a štapnim mikserom kratko izmiksamo povrće u loncu kako bi se maneštra malo ugustila.
- Potom dodamo bijeli grah, začinimo solju i paprom, promiješamo i ostavimo da maneštra zavri.
- Maneštru raspodjelimo u tanjure, preko nje stavimo po krišku suhog mesa, prelijemo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:125minuta |