Marcipan torta

 • 90 min
 • 8 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Marcipan torta
Saznajte kako pripremiti marcipan tortu u našem video receptu.

Jednostavna, privlačna i ukusna torta koja uz koju svjećicu može postati i rođendanska. Umjesto borića možete napraviti zvjezdice, mjesece, konjiće ili bilo koje druge oblike koristeći modlice za kolače. A figurica od marcipana na vrhu učinit će tortu još veselijom.

Marcipan torta - Saznajte kako pripremiti marcipan tortu u našem video receptu. - marcipan, biskvit (gotovog), mlijeko, šećer u prahu, džem od marelica, boja za hranu (slastičarska), Prvo sa malo mlijeka poškropimo tanjur na kojem ćemo slagati tortu. ; Zatim položimo prvu koru biskvita pa ga namažemo mlijekom da malo omekša. ; Preko mlijeka namažemo džem od marelica i poklopimo korom biskvita. Ponovimo postupak premazivanja mlijekom, džemom i biskvitom. ; Zadnji biskvit također premažemo mlijekom te cijelu tortu (odozgo i sa strane) bogato obložimo džemom od marelica. ; Na dasci za tijesto pomiješamo i umijesimo kupovni marcipan i šećer u prahu. ; Od jednog dijela marcipana izvaljamo okruglu plošku veličine torte, a od drugog, traku visine torte kojom ćemo obložiti tortu sa strane. Oba oblika prilijepimo na tortu premazanu džemom od marelica. ; Tortu na kraju posipamo šećerom u prahu te ukrasimo borićima, zvjezdicama ili nekim drugim oblicima od marcipana po želji.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prvo sa malo mlijeka poškropimo tanjur na kojem ćemo slagati tortu.
 2. Zatim položimo prvu koru biskvita pa ga namažemo mlijekom da malo omekša.
 3. Preko mlijeka namažemo džem od marelica i poklopimo korom biskvita. Ponovimo postupak premazivanja mlijekom, džemom i biskvitom.
 4. Zadnji biskvit također premažemo mlijekom te cijelu tortu (odozgo i sa strane) bogato obložimo džemom od marelica.
 5. Na dasci za tijesto pomiješamo i umijesimo kupovni marcipan i šećer u prahu.
 6. Od jednog dijela marcipana izvaljamo okruglu plošku veličine torte, a od drugog, traku visine torte kojom ćemo obložiti tortu sa strane. Oba oblika prilijepimo na tortu premazanu džemom od marelica.
 7. Tortu na kraju posipamo šećerom u prahu te ukrasimo borićima, zvjezdicama ili nekim drugim oblicima od marcipana po želji.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: