- Fina Malinić
- 80 min
- 8 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Marinara je popularan talijanski umak za tjesteninu ili pizzu, a dodavanjem mljevenog mesa možete ga pretvoriti u klasičan bolonjez. Nastao je u Napulju, a iako su glavni sastojci uglavnom rajčica, luk, češnjak i začini, u njega možete dodati i razno povrće po svojoj želji. Mi smo se odlučili za celer i mrkvu!
Marinara umak
Popularnost: |
|
U našem recepti saznajte kako pripremiti marinara umak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1/2 šalice
- češnjak, 2 češnja sitno narezan
- mrkva, 2 komada oguljena i narezana
- papar, 1/2 žličice svježe mljeveni
- lovorov list, 2 komada komada
- ljubičasti luk, 2 komada sitno narezan
- celer, 2 stabljike sitno narezan
- sol, 1/2 žličice
- pelati rajčice, 2 konzerve
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj posudi za kuhanje na srednje jakom plamenu zagrijte maslinovo ulje.
- Dodajte luk i češnjak te pržite 10-ak minuta, odnosno dok luk ne počne dobivati prozirnu boju.
- Dodajte celer, mrkvu, pola žličice soli i pola žličice papra. Pržite još 10-ak minuta, odnosno dok svi sastojci ne postanu mekani.
- Dodajte rajčice i lovorove listove, a zatim ostavite da se kuha na laganoj vatri još sat vremena, dok se umak ne zgusne.
- Po želji začinite s još malo soli i papra.
|
Vrijeme pripreme:80minuta |