- Fina Malinić
- 80 min
- 8 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Marinara je popularan talijanski umak za tjesteninu ili pizzu, a dodavanjem mljevenog mesa možete ga pretvoriti u klasičan bolonjez. Nastao je u Napulju, a iako su glavni sastojci uglavnom rajčica, luk, češnjak i začini, u njega možete dodati i razno povrće po svojoj želji. Mi smo se odlučili za celer i mrkvu!
Marinara umak – U našem recepti saznajte kako pripremiti marinara umak. – ekstra djevičansko maslinovo ulje, češnjak (sitno narezan), mrkva (oguljena i narezana), papar (svježe mljeveni), lovorov list (komada), ljubičasti luk (sitno narezan), celer (sitno narezan), sol, pelati rajčice, U velikoj posudi za kuhanje na srednje jakom plamenu zagrijte maslinovo ulje.; Dodajte luk i češnjak te pržite 10-ak minuta, odnosno dok luk ne počne dobivati prozirnu boju.; Dodajte celer, mrkvu, pola žličice soli i pola žličice papra. Pržite još 10-ak minuta, odnosno dok svi sastojci ne postanu mekani.; Dodajte rajčice i lovorove listove, a zatim ostavite da se kuha na laganoj vatri još sat vremena, dok se umak ne zgusne.; Po želji začinite s još malo soli i papra.; –
Marinara umak
Popularnost: |
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe! |
U našem recepti saznajte kako pripremiti marinara umak.
Upute po koracima:
- U velikoj posudi za kuhanje na srednje jakom plamenu zagrijte maslinovo ulje.
- Dodajte luk i češnjak te pržite 10-ak minuta, odnosno dok luk ne počne dobivati prozirnu boju.
- Dodajte celer, mrkvu, pola žličice soli i pola žličice papra. Pržite još 10-ak minuta, odnosno dok svi sastojci ne postanu mekani.
- Dodajte rajčice i lovorove listove, a zatim ostavite da se kuha na laganoj vatri još sat vremena, dok se umak ne zgusne.
- Po želji začinite s još malo soli i papra.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
marinara umak, ugor marinada,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Juha od bundeve s jabukama i kokosovim mlijekom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
200 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)