- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Marinirana svinjska rebrica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti marinirana svinjska rebrica.
Marinirana svinjska rebrica, odnosno "spareribs", pripremaju se na različite načine u gotovo svim kuhinjama svijeta. Izvanredno slasna i ukusna, pa vam od srca preporučamo da se ne mučite sa nožem i viljuškom: primite ih u ruku, po želji umočite u malo "Barbecue" (roštilj) umaka i udri brigu na veselje!
Marinirana svinjska rebrica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti marinirana svinjska rebrica. - carsko meso (rebrica), med (bistrog), sok od ananasa, senf (dijon), tabasco, sol, ulje, U zdjelicu stavimo med, ulijemo sok od ananasa, 100 ml ulja, dijon senf i tabasco po želji. ; Od carskog mesa, nožem razdvojimo rebrica, presječemo ih napola i posolimo. ; Zatim rebrica stavimo u lim za pečenje, malo posolimo, premažemo pripremljenom glazurom i ostavimo da se mariniraju, po prilici jedan sat. ; Marinirana svinjska rebrica, stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 40-ak minuta. Tijekom pečenja rebrica okrećemo kako bi se jednoliko ispekla.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- carsko meso, 1.6 kg rebrica
- med, 3 žlice bistrog
- sok od ananasa, 100 ml
- senf, 1 žlica dijon
- tabasco
- sol
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu stavimo med, ulijemo sok od ananasa, 100 ml ulja, dijon senf i tabasco po želji.
- Od carskog mesa, nožem razdvojimo rebrica, presječemo ih napola i posolimo.
- Zatim rebrica stavimo u lim za pečenje, malo posolimo, premažemo pripremljenom glazurom i ostavimo da se mariniraju, po prilici jedan sat.
- Marinirana svinjska rebrica, stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 220°C, 40-ak minuta. Tijekom pečenja rebrica okrećemo kako bi se jednoliko ispekla.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |