- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Marinirana tuna na japanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mariniranu tunu na japanski način.
Marinirana tuna na japanski! Zvuči neobično? Da, ali neobično ukusno. Kušajte.
Marinirana tuna na japanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mariniranu tunu na japanski način. - file tune ((u komadu)), mirin, med, wasabi pasta, sezam, umak od soje, U posudu s poklopcem ulijemo mirin, dodamo med, wasabi pastu i izmiješamo sastojke. ; File tune narežemo na četiri jednaka djela tako da dobijemo četiri pravokutne kocke. ; Narezane komade tune, uvaljamo u marinadu, poklopimo i stavimo u hladnjak na najmanje sat vremena. ; Prije početka pečenja, gril tavu grijemo na jakoj vatri, po prilici, pet minuta. Zatim ocijedimo marinirane komade tune, uvaljamo ih u sjemenke sezama i pečemo na gril tavi bez masnoće, sa svake strane po 30 sekundi. ; Poslužimo sa sojinim umakom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 800 g (file)
- mirin, 100 ml
- med, 100 ml
- wasabi pasta, 1 žlica
- sezam, 50 g
- sojin umak
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu s poklopcem ulijemo mirin, dodamo med, wasabi pastu i izmiješamo sastojke.
- File tune narežemo na četiri jednaka djela tako da dobijemo četiri pravokutne kocke.
- Narezane komade tune, uvaljamo u marinadu, poklopimo i stavimo u hladnjak na najmanje sat vremena.
- Prije početka pečenja, gril tavu grijemo na jakoj vatri, po prilici, pet minuta. Zatim ocijedimo marinirane komade tune, uvaljamo ih u sjemenke sezama i pečemo na gril tavi bez masnoće, sa svake strane po 30 sekundi.
- Poslužimo sa sojinim umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |