- Slavko Večerić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Marinirane srdele
Saznajte kako pripremiti marinirane srdele u našem video receptu.
Ispržili ste gomilu srdela i koliko god bile fine, ipak ste pretjerali s količinom? Ništa zato. Ova fina marinada savršen je način da ih sačuvate i uživate u njima još koji dan. A ako nikada niste čuli za ovo jelo, možda vam je poznato pod imenom "sardoni na savor".
Marinirane srdele - Saznajte kako pripremiti marinirane srdele u našem video receptu. - riba srdela, luk, češnjak, slatka mljevena paprika, vinski ocat, lovorov list, ružmarin, papar (u zrnu), peršin, limun, maslinovo ulje, brašno, sol, Srdele očistimo, operemo, ocijedimo i posolimo. Uvaljamo ih u brašno i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju. ; Pržene srdele složimo u duboku zdjelu i po njima posložimo ploške limuna.; Na ulju od pečenja omekšamo sjeckani luk, dodamo češnjak, potom žličicu mljevene paprike, ocat, vodu, lovorov list, papar u zrnu i ružmarin. ; Skinemo sa vatre i marinadu prelijemo preko srdela i kriški limuna. ; Pripremljenu marinadu poklopimo i pustimo da se ohladi te stavimo u hladnjak da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 1 kg
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 3 režnja
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- vinski ocat, 1 dl
- lovorov list, 2
- ružmarin, 1 žličica
- papar, 1/2 žličice u zrnu
- peršin, 1/2 vezice
- limun, 1/2
- maslinovo ulje, 2 dl
- brašno
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Srdele očistimo, operemo, ocijedimo i posolimo. Uvaljamo ih u brašno i popržimo na zagrijanom maslinovom ulju.
- Pržene srdele složimo u duboku zdjelu i po njima posložimo ploške limuna.
- Na ulju od pečenja omekšamo sjeckani luk, dodamo češnjak, potom žličicu mljevene paprike, ocat, vodu, lovorov list, papar u zrnu i ružmarin.
- Skinemo sa vatre i marinadu prelijemo preko srdela i kriški limuna.
- Pripremljenu marinadu poklopimo i pustimo da se ohladi te stavimo u hladnjak da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |