- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Marininirani slatko kiseli pileći batci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti marinirano slatko kisele pileće batke.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći batak, 800 g
- senf, 30 g
- limunov sok, 50 ml
- med, 40 g bagrem
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- đumbir, 1/2 žličice u prahu
- chili jalapeno, 1/2 žličice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo pripremimo marinadu za batke. U zdjelu iscijedimo limun potom dodamo začine: mljevenu crvenu papriku, đumbir u prahu i med. Sastojke izmiješamo te u posudu stavimo pileće batke koje posolimo i začinimo chili Jalapeno sušenim papričicama potom sve dobro rukama izmiješamo.
- Pripremljenu piletinu pokrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da se marinira sat vremena.
- Marinirane pileće batke poslažemo na dno vatrostalne posude i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja batke premazujemo marinadom i okrećemo ih.
- U međuvremenu spremimo pečene krumpiriće u dubokom ulju koje ćemo poslužiti uz pileće batke.
- Nakon 1 sat batke izvadimo iz pećnice i poslužimo na pladnju uz pečene krumpiriće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |