- Almo Čatlak
- 80 min
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Marmelada od bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti marmeladu od bundeve. – bundeva, šećer, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribani), limun, liker od badema ((amaretto)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, a limunov sok iscijedimo. ; U lonac stavimo kockice bundeve, dodamo šećer, ulijemo cca. 250 ml vode i limunov sok, začinimo cimetom i muškatnim oraščićem, poklopimo, upalimo vatru, i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta. ; Za to vrijeme staklenku za zimnicu stavimo u pećnicu, zagrijanu na 85 °C, da se pasterizira. ; Zatim u lonac ulijemo liker, po potrebi i malo vode te dobro izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenom marmeladom napunimo pasteriziranu staklenku i hermetički ju zatvorimo.
; – Bundeva ima nisku energetsku vrijednost – samo 30 kalorija na 100 grama, stoga navalite na ovu ukusnu marmeladu od bundeve. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Marmelada od bundeve – U našem video receptu saznajte kako pripremiti marmeladu od bundeve. – bundeva, šećer, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribani), limun, liker od badema ((amaretto)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, a limunov sok iscijedimo. ; U lonac stavimo kockice bundeve, dodamo šećer, ulijemo cca. 250 ml vode i limunov sok, začinimo cimetom i muškatnim oraščićem, poklopimo, upalimo vatru, i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta. ; Za to vrijeme staklenku za zimnicu stavimo u pećnicu, zagrijanu na 85 °C, da se pasterizira. ; Zatim u lonac ulijemo liker, po potrebi i malo vode te dobro izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenom marmeladom napunimo pasteriziranu staklenku i hermetički ju zatvorimo.
; -</div>
Marmelada od bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti marmeladu od bundeve.
Bundeva ima nisku energetsku vrijednost - samo 30 kalorija na 100 grama, stoga navalite na ovu ukusnu marmeladu od bundeve. U slast!
Marmelada od bundeve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti marmeladu od bundeve. - bundeva, šećer, cimet (u prahu), muškatni oraščić (naribani), limun, liker od badema ((amaretto)), Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, a limunov sok iscijedimo. ; U lonac stavimo kockice bundeve, dodamo šećer, ulijemo cca. 250 ml vode i limunov sok, začinimo cimetom i muškatnim oraščićem, poklopimo, upalimo vatru, i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta. ; Za to vrijeme staklenku za zimnicu stavimo u pećnicu, zagrijanu na 85 °C, da se pasterizira. ; Zatim u lonac ulijemo liker, po potrebi i malo vode te dobro izmiješamo pjenjačom. ; Dobivenom marmeladom napunimo pasteriziranu staklenku i hermetički ju zatvorimo.
; -
Upute po koracima:
- Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama i narežemo ju na kockice, a limunov sok iscijedimo.
- U lonac stavimo kockice bundeve, dodamo šećer, ulijemo cca. 250 ml vode i limunov sok, začinimo cimetom i muškatnim oraščićem, poklopimo, upalimo vatru, i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, 60-ak minuta.
- Za to vrijeme staklenku za zimnicu stavimo u pećnicu, zagrijanu na 85 °C, da se pasterizira.
- Zatim u lonac ulijemo liker, po potrebi i malo vode te dobro izmiješamo pjenjačom.
- Dobivenom marmeladom napunimo pasteriziranu staklenku i hermetički ju zatvorimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 65
Rating: 4.42
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|