- Fina Malinić
- 50 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Marokanska torta od naranče
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti marokansku tortu od naranče.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 4 komada
- šećer, 1.5 šalica
- biljno ulje, 1/2 šalice
- brašno, 2 šalice
- prašak za pecivo, 4 žličice
- sol, 1/2 žličice
- sok od naranče, 1/2 šalice (svježe cijeđeni)
- narančina kora, 2 žlice
- aroma vanilije, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Nauljite i pobrašnite lim za pečenje.
- Električnim mikserom pomiješajte šećer i jaja dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon toga postepeno dodajte i ulje.
- Zatim umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a na kraju dodajte i narančin sok. Miješajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodajte narančinu koricu i aromu vanilije.
- Tijesto prelijte u pripremljeni lim za pečenje i pecite 40-ak minuta.
- Kada je torta pečena pričekajte 7-10 minuta, a zatim ju izvadite iz lima i potpuno ohladite.
|
Vrijeme pripreme:50minuta |