- Almo Čatlak
- 230 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Martinjska patka s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti martinjsku patku s kestenima. – patka ((po prilici 3 kg)), kesten ((pečenih i očišćenih)), luk, panceta, pecivo, maslac, peršin (sjeckani), jaje, povrtni temeljac, ulje, sol i papar, Peciva narežemo na prutiće, pancetu na kockice, jaje umutimo, luk nasjeckamo, patku očistimo, operemo, osušimo i dobro nasolimo, a jetra od patke narežemo na trakice. ; Narezana peciva premjestimo u zdjelu, prelijemo ih juhom, malo pritisnemo i ostavimo ih da se moče. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, pancetu, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 3-4 minute dodamo narezana jetrica i pržimo još 1-2 minute. ; Zatim dodamo kestene, promiješamo i tavu maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade. ; Potom kestene, pancetu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim pecivima, dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo patku, a otvor zašijemo ili učvrstimo drvenim ražnjićem. ; Zatim patku premjestimo, prsima prema dolje, na nauljeni lim za pečenje, odozgo je malo nauljimo i prelijemo s malo vode. ; Tako pripremljenu patku stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. (Patku je potrebno peći 60 minuta za svaki kilogram težine, a na pola pečenja ju okrenemo i pečemo dalje.) ; Pečenu patku izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi, potom ju rasječemo, izvadimo nadjev i narežemo ga na kriške te sve zajedno poslužimo.
; – Nemoguće je zamisliti i proslaviti blagdan sv. Martina bez martinjske guske ili patke, stoga smo vam pripremili ovaj video, a patku smo pojeli!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Martinjska patka s kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti martinjsku patku s kestenima. – patka ((po prilici 3 kg)), kesten ((pečenih i očišćenih)), luk, panceta, pecivo, maslac, peršin (sjeckani), jaje, povrtni temeljac, ulje, sol i papar, Peciva narežemo na prutiće, pancetu na kockice, jaje umutimo, luk nasjeckamo, patku očistimo, operemo, osušimo i dobro nasolimo, a jetra od patke narežemo na trakice. ; Narezana peciva premjestimo u zdjelu, prelijemo ih juhom, malo pritisnemo i ostavimo ih da se moče. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, pancetu, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 3-4 minute dodamo narezana jetrica i pržimo još 1-2 minute. ; Zatim dodamo kestene, promiješamo i tavu maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade. ; Potom kestene, pancetu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim pecivima, dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo patku, a otvor zašijemo ili učvrstimo drvenim ražnjićem. ; Zatim patku premjestimo, prsima prema dolje, na nauljeni lim za pečenje, odozgo je malo nauljimo i prelijemo s malo vode. ; Tako pripremljenu patku stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. (Patku je potrebno peći 60 minuta za svaki kilogram težine, a na pola pečenja ju okrenemo i pečemo dalje.) ; Pečenu patku izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi, potom ju rasječemo, izvadimo nadjev i narežemo ga na kriške te sve zajedno poslužimo.
; -</div>
Martinjska patka s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti martinjsku patku s kestenima.
Nemoguće je zamisliti i proslaviti blagdan sv. Martina bez martinjske guske ili patke, stoga smo vam pripremili ovaj video, a patku smo pojeli!
Martinjska patka s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti martinjsku patku s kestenima. - patka ((po prilici 3 kg)), kesten ((pečenih i očišćenih)), luk, panceta, pecivo, maslac, peršin (sjeckani), jaje, povrtni temeljac, ulje, sol i papar, Peciva narežemo na prutiće, pancetu na kockice, jaje umutimo, luk nasjeckamo, patku očistimo, operemo, osušimo i dobro nasolimo, a jetra od patke narežemo na trakice. ; Narezana peciva premjestimo u zdjelu, prelijemo ih juhom, malo pritisnemo i ostavimo ih da se moče. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, pancetu, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 3-4 minute dodamo narezana jetrica i pržimo još 1-2 minute. ; Zatim dodamo kestene, promiješamo i tavu maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade. ; Potom kestene, pancetu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim pecivima, dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, popaprimo i dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo patku, a otvor zašijemo ili učvrstimo drvenim ražnjićem. ; Zatim patku premjestimo, prsima prema dolje, na nauljeni lim za pečenje, odozgo je malo nauljimo i prelijemo s malo vode. ; Tako pripremljenu patku stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. (Patku je potrebno peći 60 minuta za svaki kilogram težine, a na pola pečenja ju okrenemo i pečemo dalje.) ; Pečenu patku izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi, potom ju rasječemo, izvadimo nadjev i narežemo ga na kriške te sve zajedno poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Peciva narežemo na prutiće, pancetu na kockice, jaje umutimo, luk nasjeckamo, patku očistimo, operemo, osušimo i dobro nasolimo, a jetra od patke narežemo na trakice.
- Narezana peciva premjestimo u zdjelu, prelijemo ih juhom, malo pritisnemo i ostavimo ih da se moče.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, pancetu, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. Nakon 3-4 minute dodamo narezana jetrica i pržimo još 1-2 minute.
- Zatim dodamo kestene, promiješamo i tavu maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade.
- Potom kestene, pancetu i luk premjestimo u zdjelu s namočenim pecivima, dodamo umućeno jaje, sjeckani peršin, popaprimo i dobro izmiješamo.
- Dobivenom smjesom nadjenemo patku, a otvor zašijemo ili učvrstimo drvenim ražnjićem.
- Zatim patku premjestimo, prsima prema dolje, na nauljeni lim za pečenje, odozgo je malo nauljimo i prelijemo s malo vode.
- Tako pripremljenu patku stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. (Patku je potrebno peći 60 minuta za svaki kilogram težine, a na pola pečenja ju okrenemo i pečemo dalje.)
- Pečenu patku izvadimo iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi, potom ju rasječemo, izvadimo nadjev i narežemo ga na kriške te sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:230minuta |
|