- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Mazalice od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mazalice od mljevenog mesa.
Dolazi društvo na utakmicu ili samo na popodnevno druženje uz koji gutljaj piva? I to su Vam javili svega pola sata ranije? Ne znate što da im pripremite? Mi zato znamo, a pomoću jednog klika saznat ćete i Vi!
Mazalice od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mazalice od mljevenog mesa. - juneće vratine, juneće lopatice, ljuta mljevena paprika (tucane), mineralna voda, lepinja, ulje, sol, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama. ; Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa. ; Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta. ; Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća vratina, 250 g
- juneća lopatica, 250 g
- ljuta mljevena paprika, 1/2 žličice tucane
- mineralna voda, 35 ml
- lepinja, 2
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
- Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama.
- Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa.
- Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta.
- Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |