Mazalice od mljevenog mesa

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Mazalice od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mazalice od mljevenog mesa.

Dolazi društvo na utakmicu ili samo na popodnevno druženje uz koji gutljaj piva? I to su Vam javili svega pola sata ranije? Ne znate što da im pripremite? Mi zato znamo, a pomoću jednog klika saznat ćete i Vi!

Mazalice od mljevenog mesa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mazalice od mljevenog mesa. - juneće vratine, juneće lopatice, ljuta mljevena paprika (tucane), mineralna voda, lepinja, ulje, sol, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama. ; Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa. ; Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta. ; Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
 2. Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. Zatim meso premjestimo u zdjelu, dodamo tucanu ljutu papriku, ulijemo gaziranu vodu i smjesu dobro izradimo rukama.
 3. Lepinje narežemo na kriške debljine jednog centimetra i svaku premažemo smjesom od mesa.
 4. Tako pripremljene kriške lepinja stavimo (premazanom stranom prema dolje) u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo par minuta.
 5. Kada je mesna strana pečena okrenemo ih i pečemo još dvije do tri minuta. Mazalice stavimo na tanjur, a kao prilog poslužimo kajmak i šopsku salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: