Medaljoni od ječmene kaše

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Medaljoni od ječmene kaše
U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone od ječmene kaše.

Povrtni medaljoni mogu biti izvrsna zamjena za meso. Lijepe boje ovog jela će vas oduševiti, ali ni okus vas neće ostaviti ravnodušnima.

Medaljoni od ječmene kaše - U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone od ječmene kaše. - ječmena kaša, povrtni temeljac, jaje, kiselo vrhnje, mediteranske trave, peršin (sjeckanog), krušne mrvice, tikvice, mrkva, mažuran (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u jednom loncu zakuhamo juhu, a u drugom vodu. ; Polovicu tikvice i polovicu mrkve narežemo na tanke trakice, a ostatak nasjeckamo na sitne kockice. ; U vrelu juhu dodamo ječmenu kašu i kuhamo 15-ak minuta, ocijedimo i ostavimo da se ohladi. ; U vrelu vodu dodamo malo soli, trakice povrće i kuhamo dok povrće malo ne omekša. ; Ječmenu kašu premjestimo u zdjelu s umućenim jajima, dodamo sjeckano povrće, mješavinu mediteranskih trava, krušne mrvice, začinimo paprom i dobro izmiješamo. ; Zatim, navlaženim dlanovima, oblikujemo kugle, malo ih spljoštimo, i tako dobivene medaljone složimo na brašnom posipan tanjur. ; U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo medaljone i pržimo pet minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo mažuran, peršin, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i dobro promiješamo. ; Potom medaljone okrenemo na drugu stranu, poklopimo i pržimo još 9-10 minuta. ; Gotove medaljone stavimo na tanjure i poslužimo s kuhanim povrćem i umakom od vrhnja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u jednom loncu zakuhamo juhu, a u drugom vodu.
 2. Polovicu tikvice i polovicu mrkve narežemo na tanke trakice, a ostatak nasjeckamo na sitne kockice.
 3. U vrelu juhu dodamo ječmenu kašu i kuhamo 15-ak minuta, ocijedimo i ostavimo da se ohladi.
 4. U vrelu vodu dodamo malo soli, trakice povrće i kuhamo dok povrće malo ne omekša.
 5. Ječmenu kašu premjestimo u zdjelu s umućenim jajima, dodamo sjeckano povrće, mješavinu mediteranskih trava, krušne mrvice, začinimo paprom i dobro izmiješamo.
 6. Zatim, navlaženim dlanovima, oblikujemo kugle, malo ih spljoštimo, i tako dobivene medaljone složimo na brašnom posipan tanjur.
 7. U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo medaljone i pržimo pet minuta.
 8. Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo mažuran, peršin, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i dobro promiješamo.
 9. Potom medaljone okrenemo na drugu stranu, poklopimo i pržimo još 9-10 minuta.
 10. Gotove medaljone stavimo na tanjure i poslužimo s kuhanim povrćem i umakom od vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 31
Rating: 4.32
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: