- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Medaljoni svinjske pisanice s umakom od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti medaljone svinjske pisanice s umakom od sira.
Ukusni medaljoni od svinjske pisanice preliveni umakom pripremljenim od gorgonzole i s dodatkom pokojeg „tajnog“ sastojka, čine ovo zaista jednostavno jelo izuzetno finim.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska pisanica, 1 kg
- maslac, 20 g
- sir gorgonzola, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- krem sir, 100 g svježeg
- slani inćuni, 15 g (fileti)
- kapare, 30 g
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo ju na medaljone debljine tri, četiri centimetara i posolimo ih, a sir gorgonzolu narežemo na kockice.
- U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo kockice gorgonzole, ulijemo vrhnje za kuhanje i povremeno miješajući kuhamo dok se sir ne rastopi.
- Zatim dodamo svježi krem sir i miješamo dok ne dobijemo jednoličan umak bez grudica.
- Potom dodamo filete slanih inćuna, kapare, promiješamo i maknemo s vatre.
- Iznad vatre stavimo gril tavu s debelim dnom (ili običnu tavu) i pričekamo nekoliko minuta da se dobro ugrije, te ju poprskamo s malo ulja.
- Medaljone stavimo u tavu i pečemo ih sa svake strane tri i pol, do pet minuta.
- Gotove medaljone rasporedimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s prženim kroketima ili kuhanim povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |