Medenjaci

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Medenjaci
Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu.

Medenjaci su kolači koji nam dolaze iz davnih vremena kad je glavno sladilo bio med, i kada su ljudi imali puno više vremena nego danas. Ne žurite u pripravi. Pustite ih da odstoje preko noći, strpljenje će vam se višestruko isplatiti.

Medenjaci - Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu. - glatko brašno, med, šećer, bademi, rum, jaja (2 jaja), sok od limuna, klinčić (mljevenog), cimet (u prahu), čokolada (za kuhanje), Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe. ; Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto. ; Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje. ; Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki). ; Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta. ; Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe.
  2. Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto.
  3. Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje.
  4. Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki).
  5. Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta.
  6. Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: