- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Medenjaci
Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu.
Medenjaci su kolači koji nam dolaze iz davnih vremena kad je glavno sladilo bio med, i kada su ljudi imali puno više vremena nego danas. Ne žurite u pripravi. Pustite ih da odstoje preko noći, strpljenje će vam se višestruko isplatiti.
Medenjaci - Saznajte kako pripremiti medenjake u našem video receptu. - glatko brašno, med, šećer, bademi, rum, jaja (2 jaja), sok od limuna, klinčić (mljevenog), cimet (u prahu), čokolada (za kuhanje), Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe. ; Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto. ; Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje. ; Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki). ; Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta. ; Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 350 g
- med, 200 g
- šećer, 200 g
- bademi, 150 g
- rum, 30 ml
- jaja, 2 komada
- sok od limuna, 1 žličica
- klinčić, 1/2 žličice mljevenog
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- čokolada, 100 g za kuhanje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na pari otopimo med, dodajemo rum i krupno nasjeckane bademe.
- Tu smjesu ulijemo u prosijano brašno. Dodajemo jaja, šećer, začine, limunov sok, po potrebi malo vode te umijesimo glatko tijesto.
- Tijesto razvaljamo na debljinu od oko 1 cm i iz njega istisnemo razne oblike (zvjezdice, krugove, trokutiće ili sl.) koje složimo na papir za pečenje.
- Medenjake pečemo tek sutradan (dobro je da odstoje preko noći kako bi dobili finu koricu, a iznutra ostali meki).
- Pečemo ih u zagrijanoj pećnici na 180 ̊C oko 25 minuta.
- Ohlađene medenjake možemo preliti rastopljenom čokoladom, šećernom vodom i slično.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |