- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Međimurska kava
U našem video receptu saznajte kako pripremiti međimursku kavu.
Kad Vam netko spomene kavu, pomislite li na finu mirisnu tekućinu koja Vas ranim jutrom vrati među žive? Ali mi imamo nešto još finije za Vas. Zamislite tu istu tamnu aromatičnu tekućinu s malo ruma, tučenim žutanjcima sa šećerom, malo čokolade i slatkog vrhnja. Teško može bolje od toga, zar ne?
Međimurska kava - U našem video receptu saznajte kako pripremiti međimursku kavu. - kava, rum, jaje, šećer, šlag, čokolada (ribane), U posudu ulijemo 500 ml vode, dodamo šećera po želji (2-3 žličice), i ostavimo da zavri. Zatim nakratko odlijemo pola količine vode. ; U vrelu vodu dodamo mljevenu kavu, promiješamo, vratimo iznad vatre da zavri, te ulijemo vodu koju smo odlili. ; U prigodne čaše ulijemo po 150 ml kuhane kave i u svaku dodamo 10 ml ruma. ; Zatim u zdjelu iznad pare stavimo žutanjke i šećer, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo jednoličnu kremu. ; Potom kremu prelijemo u čaše, ukrasimo šlagom, posipamo čokoladnim mrvicama i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U posudu ulijemo 500 ml vode, dodamo šećera po želji (2-3 žličice), i ostavimo da zavri. Zatim nakratko odlijemo pola količine vode.
- U vrelu vodu dodamo mljevenu kavu, promiješamo, vratimo iznad vatre da zavri, te ulijemo vodu koju smo odlili.
- U prigodne čaše ulijemo po 150 ml kuhane kave i u svaku dodamo 10 ml ruma.
- Zatim u zdjelu iznad pare stavimo žutanjke i šećer, te pjenjačom miješamo dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
- Potom kremu prelijemo u čaše, ukrasimo šlagom, posipamo čokoladnim mrvicama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |