- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Međimurska zlevanka
Saznajte kako pripremiti međimursku zlevanku u našem video receptu.
Ovo slasno jelo stoljećima su spremale, popravljale i varirale međimurske bake. Zlevanke mogu biti i slatke i slane, mogu se raditi od kukuruzne ili pšenične krupice, sa slatkim nadjevom od maka, ili jednostavnije, poput ove naše, sa pekmezom od šljiva. Zlevanka je poput slavlja na stolu. Ona nije desert; uz finu domaću juhu, zlevanka postaje pravi etno ručak.
Međimurska zlevanka - Saznajte kako pripremiti međimursku zlevanku u našem video receptu. - kravlji sir, kiselo vrhnje, šećer, jaje, pšenična krupica, vanilin šećer, maslac, limun (korica), pekmez od šljiva, sol, Krupicu pomiješamo sa sirom, vrhnjem i jajima. Dodamo šećer, vanilin šećer i sol. Sve zajedno dobro pomiješamo te prelijemo u maslacem namazan i brašnom posipan pleh. ; Stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na srednju razinu na 170°C oko 50 minuta. ; Zlevanku izvadimo iz pećnice i još toplu premažemo pekmezom od šljiva.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kravlji sir, 300 g
- kiselo vrhnje, 4 dl
- šećer, 100 g
- jaja, 4
- pšenična krupica, 200 g
- vanilin šećer, 10 g
- maslac, 1 žlica
- limun, 1 korica
- pekmez od šljiva
- sol, 1 prstohvat
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krupicu pomiješamo sa sirom, vrhnjem i jajima. Dodamo šećer, vanilin šećer i sol. Sve zajedno dobro pomiješamo te prelijemo u maslacem namazan i brašnom posipan pleh.
- Stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na srednju razinu na 170°C oko 50 minuta.
- Zlevanku izvadimo iz pećnice i još toplu premažemo pekmezom od šljiva.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |