- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranska barka
Saznajte kako pripremiti mediteransku barku u našem video receptu.
Morska jela su zdrava i fina, ali nekada nam se jednostavno ne da čistiti sve te divne morske plodove, mekušce ili ribe. Za jedno brzinsko morsko jelo upotrijebite panirane lignje, mozzarellu i po mogućnosti domaću rajčicu. A ako niste u žurbi i ipak imate malo vremena, probajte upotrijebiti prave jadranske lignje, jelo će biti još ukusnije!
Mediteranska barka - Saznajte kako pripremiti mediteransku barku u našem video receptu. - lignje (panirane, smrznute), rajčica, bosiljak (svježi), sir mozzarella, sol i papar, Rajčicu narežemo na ploške koje posložimo po dnu vatrostalne posude. ; Svježi bosiljak narežemo na trakice te ih posipamo po rajčici. ; Povrh svega posložimo, na kriške narezan sir mozzarelu pa sve zajedno posolimo i popaprimo. ; Stavimo peći u pećnicu, na 200°C dok se sir lagano ne otopi. ; U dubokoj masnoći popržimo kolutiće panirane lignje. ; Gotove lignje vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće te ih slažemo po rastopljenom siru sa rajčicom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 600 g panirane, smrznute
- rajčica, 4
- bosiljak, 1 žlica svježi
- sir mozzarella, 300 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčicu narežemo na ploške koje posložimo po dnu vatrostalne posude.
- Svježi bosiljak narežemo na trakice te ih posipamo po rajčici.
- Povrh svega posložimo, na kriške narezan sir mozzarelu pa sve zajedno posolimo i popaprimo.
- Stavimo peći u pećnicu, na 200°C dok se sir lagano ne otopi.
- U dubokoj masnoći popržimo kolutiće panirane lignje.
- Gotove lignje vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće te ih slažemo po rastopljenom siru sa rajčicom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |