- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranska fritaja
Saznajte kako pripremiti mediteransku fritaju u našem video receptu.
Kajgane, omleti, fritaje su omiljena jela koje uvijek možemo pripremati i uživati u njima. Evo još jedan prijedlog, kako da postanu još bolja, raznovrsnija i ukusnija. Dobar tek.
Mediteranska fritaja - Saznajte kako pripremiti mediteransku fritaju u našem video receptu. - jaje, repovi morskih kozica (očišćenih), luk, masline (crnih), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, češnjak, povrtni dodatak jelima, vlasac (sjeckani), kukuruzna krupica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Prije svega paprike i luk očistimo, i narežemo na kolutove. ; U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove paprike i luka, posolimo, i pržimo na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. Zatim dodamo masline, pržimo još jednu minutu, te povrće izvadimo na stranu. ; U istu tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo ulja, dodamo jaja, povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, malo umutimo vilicom, zatim dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i pričekamo da se jaja počnu zgrušnjavati. ; Potom tavu maknemo s vatre, preko jaja složimo prženo povrće, očišćene repove morskih kozica, i sve zajedno stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici četiri minute. ; Gotovu fritaju posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 8
- repovi morskih kozica, 100 g očišćenih
- luk, 1 glavica
- masline, 12 iskoštenih crnih
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- češnjak, 1 režanj
- povrtni dodatak jelima, 1 žličica
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- kukuruzna krupica, 1/2 žlice
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega paprike i luk očistimo, i narežemo na kolutove.
- U tavu, na dvije, tri žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove paprike i luka, posolimo, i pržimo na laganoj vatri, dok povrće malo ne omekša. Zatim dodamo masline, pržimo još jednu minutu, te povrće izvadimo na stranu.
- U istu tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo ulja, dodamo jaja, povrtni dodatak jelima, protisnuti češnjak, malo umutimo vilicom, zatim dodamo kukuruznu krupicu, promiješamo i pričekamo da se jaja počnu zgrušnjavati.
- Potom tavu maknemo s vatre, preko jaja složimo prženo povrće, očišćene repove morskih kozica, i sve zajedno stavimo peći pod gril, u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici četiri minute.
- Gotovu fritaju posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |