- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranska juha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu.
Ovoj juhi temeljnu notu daje umak od rajčice, a savršeno ga nadopunjavaju lagani okusi tikvice i bijele ribe. Da sve ne bi bilo preblago, pobrinut će se ljuti umak, a vrhnje će dati završnu notu. Mljac!
Mediteranska juha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu. - pasirana rajčica, riblji temeljac, lovorov list, ružmarin, tikvice, komorač, bijela riba (file), morske kozice, bosiljak (svježi), čili papričica (mljevene), kiselo vrhnje, sol i papar, U lonac ulijemo riblju juhu i pasiranu rajčicu, dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, te na laganoj vatri kuhamo 5 minuta. ; Potom iz juhe izvadimo lovorov list i grančicu ružmarina, a dodamo na trakice narezan komorač, očišćenu i na ploške narezanu tikvicu (koju smo prethodno prerezali po duljini), sve zajedno malo posolimo i kada zavrije na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Zatim u lonac dodamo riblje filee narezane na komadiće, morske kozice, te na trakice marezane listove bosiljka i kuhamo dalje. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo malo mljevenog čilija, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i stavimo na stranu. ; Nakon još 10-ak minuta kuhanja mediteranska juha je gotova, stavimo je u tanjure, preko nje stavimo malo mješavine kiselog vrhnja i začina, svaku ukrasimo listićem sviježeg bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pasirana rajčica, 450 ml
- riblji temeljac, 450 ml
- lovorov list, 1
- ružmarin, 1 grančica
- tikvice, 1
- komorač, 1
- bijela riba, 450 g file
- kozice, 4 komada
- bosiljak, 7-8 listova svježi
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- kiselo vrhnje, 150 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo riblju juhu i pasiranu rajčicu, dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, te na laganoj vatri kuhamo 5 minuta.
- Potom iz juhe izvadimo lovorov list i grančicu ružmarina, a dodamo na trakice narezan komorač, očišćenu i na ploške narezanu tikvicu (koju smo prethodno prerezali po duljini), sve zajedno malo posolimo i kada zavrije na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute.
- Zatim u lonac dodamo riblje filee narezane na komadiće, morske kozice, te na trakice marezane listove bosiljka i kuhamo dalje.
- Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo malo mljevenog čilija, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i stavimo na stranu.
- Nakon još 10-ak minuta kuhanja mediteranska juha je gotova, stavimo je u tanjure, preko nje stavimo malo mješavine kiselog vrhnja i začina, svaku ukrasimo listićem sviježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |