Mediteranska juha od graha sa suhim mesom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu od graha sa suhim mesom. – grah (smeđeg, iz konzerve), suho meso ((sušena svinjska vratina)), luk, mrkva, korijen celera, pelati rajčice, lovorov list, češnjak, ružmarin, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Suho meso, luk, korijen celera i mrkvu narežemo na kockice, sir parmezan naribamo na listiće, a pelat rajčice ocijedimo i istisnemo im sredinu.
; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk, mrkvu, korijen celera, suho meso, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, pelat rajčice, protisnemo češnjak, posolimo, ulijemo cca. 1 l vode i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim izvadimo grančicu ružmarina i listove lovora, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i štapnim mikserom izradimo kremastu juhu. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo ju s malo maslinovog ulja, popaprimo, posipamo listićima parmezana i poslužimo.; – Grah je mahunarka, a u Europu je stigao iz Amerike u 16. stoljeću zajedno s kukuruzom i krumpirom. Sve tri namirnice danas su nam toliko važne da ne možemo zamisliti život bez njih, a u priloženom video možete pogledati pripremu fine kremaste juhe od graha.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mediteranska juha od graha sa suhim mesom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu od graha sa suhim mesom. – grah (smeđeg, iz konzerve), suho meso ((sušena svinjska vratina)), luk, mrkva, korijen celera, pelati rajčice, lovorov list, češnjak, ružmarin, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Suho meso, luk, korijen celera i mrkvu narežemo na kockice, sir parmezan naribamo na listiće, a pelat rajčice ocijedimo i istisnemo im sredinu.
; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk, mrkvu, korijen celera, suho meso, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, pelat rajčice, protisnemo češnjak, posolimo, ulijemo cca. 1 l vode i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim izvadimo grančicu ružmarina i listove lovora, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i štapnim mikserom izradimo kremastu juhu. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo ju s malo maslinovog ulja, popaprimo, posipamo listićima parmezana i poslužimo.; -</div>
Mediteranska juha od graha sa suhim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu od graha sa suhim mesom.
Grah je mahunarka, a u Europu je stigao iz Amerike u 16. stoljeću zajedno s kukuruzom i krumpirom. Sve tri namirnice danas su nam toliko važne da ne možemo zamisliti život bez njih, a u priloženom video možete pogledati pripremu fine kremaste juhe od graha.
Mediteranska juha od graha sa suhim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu od graha sa suhim mesom. - grah (smeđeg, iz konzerve), suho meso ((sušena svinjska vratina)), luk, mrkva, korijen celera, pelati rajčice, lovorov list, češnjak, ružmarin, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Suho meso, luk, korijen celera i mrkvu narežemo na kockice, sir parmezan naribamo na listiće, a pelat rajčice ocijedimo i istisnemo im sredinu.
; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk, mrkvu, korijen celera, suho meso, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, pelat rajčice, protisnemo češnjak, posolimo, ulijemo cca. 1 l vode i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim izvadimo grančicu ružmarina i listove lovora, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i štapnim mikserom izradimo kremastu juhu. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo ju s malo maslinovog ulja, popaprimo, posipamo listićima parmezana i poslužimo.; -
Suho meso, luk, korijen celera i mrkvu narežemo na kockice, sir parmezan naribamo na listiće, a pelat rajčice ocijedimo i istisnemo im sredinu.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk, mrkvu, korijen celera, suho meso, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 4-5 minuta dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, pelat rajčice, protisnemo češnjak, posolimo, ulijemo cca. 1 l vode i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
Zatim izvadimo grančicu ružmarina i listove lovora, dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i štapnim mikserom izradimo kremastu juhu.
Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, pokapamo ju s malo maslinovog ulja, popaprimo, posipamo listićima parmezana i poslužimo.