Mediteranska juha

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranska juha
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu.

Ovoj juhi temeljnu notu daje umak od rajčice, a savršeno ga nadopunjavaju lagani okusi tikvice i bijele ribe. Da sve ne bi bilo preblago, pobrinut će se ljuti umak, a vrhnje će dati završnu notu. Mljac!

Mediteranska juha - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku juhu. - pasirana rajčica, riblji temeljac, lovorov list, ružmarin, tikvice, komorač, bijela riba (file), morske kozice, bosiljak (svježi), čili papričica (mljevene), kiselo vrhnje, sol i papar, U lonac ulijemo riblju juhu i pasiranu rajčicu, dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, te na laganoj vatri kuhamo 5 minuta. ; Potom iz juhe izvadimo lovorov list i grančicu ružmarina, a dodamo na trakice narezan komorač, očišćenu i na ploške narezanu tikvicu (koju smo prethodno prerezali po duljini), sve zajedno malo posolimo i kada zavrije na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Zatim u lonac dodamo riblje filee narezane na komadiće, morske kozice, te na trakice marezane listove bosiljka i kuhamo dalje. ; Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo malo mljevenog čilija, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i stavimo na stranu. ; Nakon još 10-ak minuta kuhanja mediteranska juha je gotova, stavimo je u tanjure, preko nje stavimo malo mješavine kiselog vrhnja i začina, svaku ukrasimo listićem sviježeg bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U lonac ulijemo riblju juhu i pasiranu rajčicu, dodamo grančicu ružmarina i lovorov list, te na laganoj vatri kuhamo 5 minuta.
 2. Potom iz juhe izvadimo lovorov list i grančicu ružmarina, a dodamo na trakice narezan komorač, očišćenu i na ploške narezanu tikvicu (koju smo prethodno prerezali po duljini), sve zajedno malo posolimo i kada zavrije na srednje jakoj vatri kuhamo 2-3 minute.
 3. Zatim u lonac dodamo riblje filee narezane na komadiće, morske kozice, te na trakice marezane listove bosiljka i kuhamo dalje.
 4. Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo malo mljevenog čilija, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i stavimo na stranu.
 5. Nakon još 10-ak minuta kuhanja mediteranska juha je gotova, stavimo je u tanjure, preko nje stavimo malo mješavine kiselog vrhnja i začina, svaku ukrasimo listićem sviježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: