- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mediteranska salata s kajganom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteransku salatu s kajganom i povrćem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 6 komada
- mini rajčica, 10
- kruh, 3 kriške bijeli
- ljubičasti luk, 1
- krastavac, 1 svježi
- parmezan, 30 g sir
- maslac, 50 g
- bijeli vinski ocat, 50 ml
- bosiljak, 4-5 listića
- origano, 1/2 žlicice sušeni
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mini rajčice prepolovimo, kruh narežemo na kockice, krastavac na kolutove, luk na trakice, bosiljak nasjeckamo, sir naribamo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.
- U zdjelu s jajima dodamo sušeni origano, naribani sir i dobro izmiješamo.
- U tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja ulijemo mješavinu jaja i sira te ju pečemo na srednje jakoj vatri bez miješanja.
- Nakon tri, četiri minute pečenja jaja okrenemo na drugu stranu, pečemo ih još dvije minute, stavimo na tanjur da se ohlade i dobivenu kajganu narežemo na kvadratiće.
- U zdjelu za salatu stavimo krastavce, dodamo mini rajčice, sjeckani bosiljak, ulijemo maslinovo ulje, vinski ocat, posolimo, poparimo i dobro promiješamo.
- Zatim dodamo kockice kruha i narezanu kajganu, te nježno izmiješamo sastojke.
- Salatu ostavimo da odstoji dvije, tri minute da se sastojci prožmu, te ju poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |