- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Mediteranske košarice od parmezana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranske košarice od parmezana.
Ukusno, maštovito i jednostavno predjelo s okusom Mediterana, koje uvijek može imati drugačiji nadjev za košarice.
Mediteranske košarice od parmezana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranske košarice od parmezana. - parmezan, rajčica (mini), sir mozzarella (mini), rukola, bosiljak (sušenog), maslinovo ulje, balzamički ocat, sol i papar, Papir za pečenje izrežemo na veličinu lima za pečenje i položimo na njega. ; Zatim na papir, u razmaku, stavljamo hrpice naribanog parmezana i malo ih poravnamo kako bi dobili krugove promjera 10-ak i visine 0,5 cm. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 100 °C, po prilici 1-2 minute odnosno dok se sir ne rastopi. ; Zatim lim izvadimo iz pećnice i iz njega izvadimo papir za pečenje zajedno s otopljenim sirom. ; Nožem odvojimo krugove otopljenog sira, objesimo ih preko čaša ili šalica, kako bi dobili košarice od parmezana, te u njih stavimo par listića rukole. ; U zdjelu ulijemo 30 ml maslinovog ulja, 20 ml balzamičkog octa, dodamo prstohvat soli, sušeni bosiljak, mljeveni papar, te dobro izmiješamo sastojke. ; Mini rajčice prepolovimo, te zajedno s ocijeđenom mini mozzarelom dodamo u zdjelu s dresingom. ; Sastojke još jednom nježno promiješamo i njima nadjenemo košarice od parmezana.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- parmezan, 180 g
- rajčica, 200 g mini
- sir mozzarella, 150 g mini
- rukola, 100 g
- bosiljak, 1 žličica sušenog
- maslinovo ulje
- balzamični ocat
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Papir za pečenje izrežemo na veličinu lima za pečenje i položimo na njega.
- Zatim na papir, u razmaku, stavljamo hrpice naribanog parmezana i malo ih poravnamo kako bi dobili krugove promjera 10-ak i visine 0,5 cm.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 100 °C, po prilici 1-2 minute odnosno dok se sir ne rastopi.
- Zatim lim izvadimo iz pećnice i iz njega izvadimo papir za pečenje zajedno s otopljenim sirom.
- Nožem odvojimo krugove otopljenog sira, objesimo ih preko čaša ili šalica, kako bi dobili košarice od parmezana, te u njih stavimo par listića rukole.
- U zdjelu ulijemo 30 ml maslinovog ulja, 20 ml balzamičkog octa, dodamo prstohvat soli, sušeni bosiljak, mljeveni papar, te dobro izmiješamo sastojke.
- Mini rajčice prepolovimo, te zajedno s ocijeđenom mini mozzarelom dodamo u zdjelu s dresingom.
- Sastojke još jednom nježno promiješamo i njima nadjenemo košarice od parmezana.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |