- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Meka srca – Saznajte kako pripremiti meka srca u našem video receptu. – bijela čokolada, maslac, jaje, kondenzirano mlijeko, glatko brašno, U posudu miksera razbijemo jaja, ulijemo kondenzirano mlijeko i na srednjoj brzini miksamo sastojke 4-5 minuta. ; Zatim čokoladu stavimo u posudu iznad pare i otopimo ju. ; Potom u čokoladu dodamo omekšali maslac i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. ; Smjesu od čokolade i maslaca premjestimo u posudu miksera i sastojke miksamo na srednjoj brzini, postupno dodajući brašno. ; Dobivenu smjesu prelijemo u prikladne vatrostalne čašice, premazane maslacem i posipane brašnom, pazeći da ih napunimo do 1 cm ispod ruba te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 18-19 minuta. ; Meka srca iskrenemo na tanjure, preko njih naribamo malo bijele čokolade, posipamo ih šećerom u prahu, žličicom ih malo rastvorimo da iscuri meka unutrašnjost i poslužimo.
; – Kondenzirano mlijeko je tekućina dobivena isparavanjem dijela vode iz mlijeka i važan je sastojak za ovaj fini i delikatan recept, kojim možete ugodno iznenadite sve one kojima ga pripremite i poslužite. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Meka srca – Saznajte kako pripremiti meka srca u našem video receptu. – bijela čokolada, maslac, jaje, kondenzirano mlijeko, glatko brašno, U posudu miksera razbijemo jaja, ulijemo kondenzirano mlijeko i na srednjoj brzini miksamo sastojke 4-5 minuta. ; Zatim čokoladu stavimo u posudu iznad pare i otopimo ju. ; Potom u čokoladu dodamo omekšali maslac i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. ; Smjesu od čokolade i maslaca premjestimo u posudu miksera i sastojke miksamo na srednjoj brzini, postupno dodajući brašno. ; Dobivenu smjesu prelijemo u prikladne vatrostalne čašice, premazane maslacem i posipane brašnom, pazeći da ih napunimo do 1 cm ispod ruba te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 18-19 minuta. ; Meka srca iskrenemo na tanjure, preko njih naribamo malo bijele čokolade, posipamo ih šećerom u prahu, žličicom ih malo rastvorimo da iscuri meka unutrašnjost i poslužimo.
; -</div>
Meka srca
Saznajte kako pripremiti meka srca u našem video receptu.
Kondenzirano mlijeko je tekućina dobivena isparavanjem dijela vode iz mlijeka i važan je sastojak za ovaj fini i delikatan recept, kojim možete ugodno iznenadite sve one kojima ga pripremite i poslužite. Dobar tek!
Meka srca - Saznajte kako pripremiti meka srca u našem video receptu. - bijela čokolada, maslac, jaje, kondenzirano mlijeko, glatko brašno, U posudu miksera razbijemo jaja, ulijemo kondenzirano mlijeko i na srednjoj brzini miksamo sastojke 4-5 minuta. ; Zatim čokoladu stavimo u posudu iznad pare i otopimo ju. ; Potom u čokoladu dodamo omekšali maslac i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice. ; Smjesu od čokolade i maslaca premjestimo u posudu miksera i sastojke miksamo na srednjoj brzini, postupno dodajući brašno. ; Dobivenu smjesu prelijemo u prikladne vatrostalne čašice, premazane maslacem i posipane brašnom, pazeći da ih napunimo do 1 cm ispod ruba te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 18-19 minuta. ; Meka srca iskrenemo na tanjure, preko njih naribamo malo bijele čokolade, posipamo ih šećerom u prahu, žličicom ih malo rastvorimo da iscuri meka unutrašnjost i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U posudu miksera razbijemo jaja, ulijemo kondenzirano mlijeko i na srednjoj brzini miksamo sastojke 4-5 minuta.
- Zatim čokoladu stavimo u posudu iznad pare i otopimo ju.
- Potom u čokoladu dodamo omekšali maslac i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
- Smjesu od čokolade i maslaca premjestimo u posudu miksera i sastojke miksamo na srednjoj brzini, postupno dodajući brašno.
- Dobivenu smjesu prelijemo u prikladne vatrostalne čašice, premazane maslacem i posipane brašnom, pazeći da ih napunimo do 1 cm ispod ruba te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 18-19 minuta.
- Meka srca iskrenemo na tanjure, preko njih naribamo malo bijele čokolade, posipamo ih šećerom u prahu, žličicom ih malo rastvorimo da iscuri meka unutrašnjost i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|