- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Meka srca
Saznajte kako pripremiti meka srca u našem video receptu.
Kondenzirano mlijeko je tekućina dobivena isparavanjem dijela vode iz mlijeka i važan je sastojak za ovaj fini i delikatan recept, kojim možete ugodno iznenadite sve one kojima ga pripremite i poslužite. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela čokolada, 200 g
- maslac, 100 g
- jaja, 2
- kondenzirano mlijeko, 250 ml
- glatko brašno, 80 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu miksera razbijemo jaja, ulijemo kondenzirano mlijeko i na srednjoj brzini miksamo sastojke 4-5 minuta.
- Zatim čokoladu stavimo u posudu iznad pare i otopimo ju.
- Potom u čokoladu dodamo omekšali maslac i pjenjačom izmiješamo sastojke, pazeći da ne ostanu grudice.
- Smjesu od čokolade i maslaca premjestimo u posudu miksera i sastojke miksamo na srednjoj brzini, postupno dodajući brašno.
- Dobivenu smjesu prelijemo u prikladne vatrostalne čašice, premazane maslacem i posipane brašnom, pazeći da ih napunimo do 1 cm ispod ruba te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 18-19 minuta.
- Meka srca iskrenemo na tanjure, preko njih naribamo malo bijele čokolade, posipamo ih šećerom u prahu, žličicom ih malo rastvorimo da iscuri meka unutrašnjost i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |