Meksička juha od avokada

 • 40 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Meksička juha od avokada
U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičku juhu od avokada.

Dip od avokada pod imenom guacamole vjerojatno ste isprobali, ali šteta bi se bilo zaustaviti samo na tome. Stoga Vam predlažemo da se upustite u avanturu meskičke kuhinje upravo s receptom za juhu od avokada. Vidjet ćete, nema greške!

Meksička juha od avokada - U našem video receptu saznajte kako pripremiti meksičku juhu od avokada. - kokošji temeljac, avokado, vrhnje za kuhanje, sherry, tortilla, sol i papar, Prije svega u loncu zavrijemo kokošju juhu, te je kuhamo na laganoj vatri. ; Avokado oštrim nožem zarežemo do koštice, pa ga po dužem dijelu (preko peteljke) razrežemo u krug oko koštice i razdvojimo polovice. ; Košticu izvadimo tako da ju oprezno zasiječemo oštricom noža (kod šireg dijela noža u blizini drške), malo je zakrenemo i izvadimo. ; Zatim avokado ogulimo, narežemo na kockice i dodamo u vrelu juhu. ; Kada juha ponovo zavri sve zajedno kuhamo još nekoliko minuta kako bi avokado potpuno omekšao. ; Zatim smanjimo vatru i sastojke izmiksamo štapnim mikserom. ; U juhu umiješamo sherry, začinimo ju solju i bijelim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri na laganoj vatri kuhamo još 1-2 minute. ; Gotovu juhu rasporedimo u prikladne tanjure ili zdjelice, posipamo rezancima od tortilje i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u loncu zavrijemo kokošju juhu, te je kuhamo na laganoj vatri.
 2. Avokado oštrim nožem zarežemo do koštice, pa ga po dužem dijelu (preko peteljke) razrežemo u krug oko koštice i razdvojimo polovice.
 3. Košticu izvadimo tako da ju oprezno zasiječemo oštricom noža (kod šireg dijela noža u blizini drške), malo je zakrenemo i izvadimo.
 4. Zatim avokado ogulimo, narežemo na kockice i dodamo u vrelu juhu.
 5. Kada juha ponovo zavri sve zajedno kuhamo još nekoliko minuta kako bi avokado potpuno omekšao.
 6. Zatim smanjimo vatru i sastojke izmiksamo štapnim mikserom.
 7. U juhu umiješamo sherry, začinimo ju solju i bijelim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i kada zavri na laganoj vatri kuhamo još 1-2 minute.
 8. Gotovu juhu rasporedimo u prikladne tanjure ili zdjelice, posipamo rezancima od tortilje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 38
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: