- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Meksički doručak – Saznajte kako pripremiti meksički doručak u našem video receptu. – mladi luk, maslac, crveni grah (iz konzerve), jaje, kiselo vrhnje, sir gouda, tortilja, sol, Sir gaudu krupno naribamo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo u zdjelu. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo jaja, posolimo ih i miješajući pečemo poput kajgane. ; Tortilje premažemo kiselim vrhnjem, nadjenemo ih kajganom, posipamo kolutićima mladog luka, ocijeđenim grahom i naribanim sirom, savijemo ih i poslužimo.
; – Tortilja je naziv za beskvasni kukuruzni kruh (iako se nekad izrađuju i od pšeničnog brašna), razvaljan u oblik palačinke i zatim pečen na vrućoj tavi, a u ovom slučaju nadjeven kajganom i još ponečim.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Meksički doručak – Saznajte kako pripremiti meksički doručak u našem video receptu. – mladi luk, maslac, crveni grah (iz konzerve), jaje, kiselo vrhnje, sir gouda, tortilla, sol, Sir gaudu krupno naribamo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo u zdjelu. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo jaja, posolimo ih i miješajući pečemo poput kajgane. ; Tortilje premažemo kiselim vrhnjem, nadjenemo ih kajganom, posipamo kolutićima mladog luka, ocijeđenim grahom i naribanim sirom, savijemo ih i poslužimo.
; -</div>
Meksički doručak
Saznajte kako pripremiti meksički doručak u našem video receptu.
Tortilja je naziv za beskvasni kukuruzni kruh (iako se nekad izrađuju i od pšeničnog brašna), razvaljan u oblik palačinke i zatim pečen na vrućoj tavi, a u ovom slučaju nadjeven kajganom i još ponečim.
Meksički doručak - Saznajte kako pripremiti meksički doručak u našem video receptu. - mladi luk, maslac, crveni grah (iz konzerve), jaje, kiselo vrhnje, sir gouda, tortilla, sol, Sir gaudu krupno naribamo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo u zdjelu. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo jaja, posolimo ih i miješajući pečemo poput kajgane. ; Tortilje premažemo kiselim vrhnjem, nadjenemo ih kajganom, posipamo kolutićima mladog luka, ocijeđenim grahom i naribanim sirom, savijemo ih i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sir gaudu krupno naribamo, mladi luk narežemo na kolutiće, a jaja razbijemo u zdjelu.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo jaja, posolimo ih i miješajući pečemo poput kajgane.
- Tortilje premažemo kiselim vrhnjem, nadjenemo ih kajganom, posipamo kolutićima mladog luka, ocijeđenim grahom i naribanim sirom, savijemo ih i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:15minuta |
|