- Miro Biondić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesna juha s tjesteninom i krumpirom
Saznajte kako pripremiti mesnu juhu s tjesteninom i krumpirom u našem video receptu.
Ovu ukusnu, ali donekle drugačiju juhu isprobajte kad ste se zasitili svih onih juha koje obično kuhate svojim ukućanima. Suha dimljena slanina dat će joj puni okus, a svježi peršin ugodan miris.
Mesna juha s tjesteninom i krumpirom - Saznajte kako pripremiti mesnu juhu s tjesteninom i krumpirom u našem video receptu. - tjestenina (makaroni), krumpir, slanina (suhe), maslac, luk, peršin (kosanog), goveđa juha iz kocke, sol i papar, Kockice luka i slanine sitno popržimo na maslacu dok ne postanu zlatno žute. ; Takvu mješavinu prelijemo jušnim temeljcem (juha od mesne kocke), začinimo solju i paprom i pustimo da zavrije. ; Oprani i oguljeni krumpir ribežom naribamo na vrlo tanke gotovo prozirne kolutiće te i njega dodamo u juhu. Pustimo da prokuha još 10 minuta. ; Sada u juhu dodamo roščiće od tijesta, promiješamo i kuhamo dok ne postanu „al dente“ (otprilike 8 minuta). ; Serviramo u zdjelicama ili na tanjuru i posipamo sitno kosanim svježim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 200 g makaroni
- krumpir, 250 g
- slanina, 100 g suhe
- maslac, 25 g
- luk, 1 glavica
- peršin, 2 žlice kosanog
- goveđa juha, 1.5 l iz kocke
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kockice luka i slanine sitno popržimo na maslacu dok ne postanu zlatno žute.
- Takvu mješavinu prelijemo jušnim temeljcem (juha od mesne kocke), začinimo solju i paprom i pustimo da zavrije.
- Oprani i oguljeni krumpir ribežom naribamo na vrlo tanke gotovo prozirne kolutiće te i njega dodamo u juhu. Pustimo da prokuha još 10 minuta.
- Sada u juhu dodamo roščiće od tijesta, promiješamo i kuhamo dok ne postanu „al dente“ (otprilike 8 minuta).
- Serviramo u zdjelicama ili na tanjuru i posipamo sitno kosanim svježim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |