- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesna štruca u košuljici od pancete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u košuljici od pancete.
Kako bi naša mesna štruca bila što mekša i ukusnija nakon pečenja, pripremamo ju od sočne smjese u koju između ostalog stavljamo i žemlje namočene u vrhnje. Štrucu nismo punili uobičajenim tvrdo kuhanim jajima, već smo ju zamotali u slanu košuljicu od pancete: pa neka se napokon nađe i na meniju NEljubitelja jaja!
Mesna štruca u košuljici od pancete - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u košuljici od pancete. - mljeveno meso (miješanog), panceta, peršin, luk, žemlja, jaje, koncentrat rajčice, temeljac mesne juhe, kiselo vrhnje, ulje, sol i papar, Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, dodamo kiselo vrhnje, dobro izmiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo jaja, sjeckani peršin i luk, koncentrat rajčice, namočenu žemlju i promiješamo sastojke. Začinimo solju i paprom te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Vatrostalnu posudu premažemo tankim slojem ulja, a po dnu složimo, od plošaka pancete, posteljicu veličine 30 x 20 cm. ; Pripremljenu smjesu premjestimo na posteljicu od pancete, oblikujemo u štrucu i omotamo i prekrijemo preostalim ploškama pancete. ; Tako pripremljenu mesnu štrucu podlijemo s malo mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 10-ak minuta. ; Zatim temperaturu smanjimo na 170°C, podlijemo sa još malo mesnog temeljca i dalje pečemo u pećnici 40-ak minuta povremeno podlijevajući mesnim temeljcem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljeveno meso, 750 g miješanog
- pancete, 200 g
- peršin, 1 žlica
- luk, 1 glavica
- žemlja, 1
- jaja, 2
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- temeljac mesne juhe, 500 ml
- kiselo vrhnje, 120 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, dodamo kiselo vrhnje, dobro izmiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu.
- U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo jaja, sjeckani peršin i luk, koncentrat rajčice, namočenu žemlju i promiješamo sastojke. Začinimo solju i paprom te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Vatrostalnu posudu premažemo tankim slojem ulja, a po dnu složimo, od plošaka pancete, posteljicu veličine 30 x 20 cm.
- Pripremljenu smjesu premjestimo na posteljicu od pancete, oblikujemo u štrucu i omotamo i prekrijemo preostalim ploškama pancete.
- Tako pripremljenu mesnu štrucu podlijemo s malo mesnog temeljca i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, 10-ak minuta.
- Zatim temperaturu smanjimo na 170°C, podlijemo sa još malo mesnog temeljca i dalje pečemo u pećnici 40-ak minuta povremeno podlijevajući mesnim temeljcem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |