- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesna štruca u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u lisnatom tijestu.
Dobro poznato jelo, ali u novom „ruhu“. Košuljica od hrskavog lisnatog tijesta zaokružuje ovaj recept u cjelinu, tako da vam nije potreban niti prilog, već samo dobra volja za pripremu.
Mesna štruca u lisnatom tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu u lisnatom tijestu. - mljevena junetina, mljevena puretina, maslac, luk, češnjak, peršin (sjeckani), senf, jaje, lisnato tijesto, krušne mrvice, sol i papar, U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, posolimo, pržimo dok luk ne omekša i maknemo s vatre. ; U zdjelu s junetinom i puretinom dodamo dva umućena jaja, senf, prženi luk, malo krušnih mrvica, začinimo solju i paprom, te rukom izradimo jednoličnu smjesu. ; Lisnato tijesto smo razvaljali na željenu veličinu i premjestimo ga na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim na sredinu tijesta stavimo polovicu mesne smjese i oblikujemo u posteljicu debljine jedan i pol centimetar. ; Potom na meso utisnemo polovice tvrdo kuhanih jaja, prekrijemo preostalom mesnom smjesom i oblikujemo štrucu. ; Lisnato tijesto s obje strane štruce narežemo na trakice širine dva centimetra i rub tijesta na jednoj strani premažemo vodom. Nepremazane trakice savijemo preko mesa i preklopimo vodom premazanim trakicama. ; Svo tijesto premažemo mješavinom umućenog jajeta i vode, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 50-ak minuta. ; Gotovu štrucu premjestimo na pladanj i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 350 g
- mljevena puretina, 350 g
- maslac, 50 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 1 žlica sjeckani
- senf, 2 žlice
- jaja, 5
- lisnato tijesto, 500 g
- krušne mrvice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, posolimo, pržimo dok luk ne omekša i maknemo s vatre.
- U zdjelu s junetinom i puretinom dodamo dva umućena jaja, senf, prženi luk, malo krušnih mrvica, začinimo solju i paprom, te rukom izradimo jednoličnu smjesu.
- Lisnato tijesto smo razvaljali na željenu veličinu i premjestimo ga na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
- Zatim na sredinu tijesta stavimo polovicu mesne smjese i oblikujemo u posteljicu debljine jedan i pol centimetar.
- Potom na meso utisnemo polovice tvrdo kuhanih jaja, prekrijemo preostalom mesnom smjesom i oblikujemo štrucu.
- Lisnato tijesto s obje strane štruce narežemo na trakice širine dva centimetra i rub tijesta na jednoj strani premažemo vodom. Nepremazane trakice savijemo preko mesa i preklopimo vodom premazanim trakicama.
- Svo tijesto premažemo mješavinom umućenog jajeta i vode, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 50-ak minuta.
- Gotovu štrucu premjestimo na pladanj i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |